39 Mart 2020

BOLDMEDYA

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun birkaç gün önce başlattığı “1 dakikalık” video kampanyası gün geçtikçe büyüyor.


BOLD – Bugünlerde TBMM’den geçmesi beklenen yeni infaz yasası tutuklu yakınlarını hem heyecanlandırdı hem de endişelendirdi. Görüşmeleri devam eden yasanın siyasi tutukluları kapsamayacağı iddia ediliyor.


Ömer Faruk Gergerlioğlu, yasanın tüm tutukluları kapsaması için tutuklu ve hükümlü yakınlarına bir duyuruda bulundu. Video çekip sosyal medyada paylaşmalarını isteyen Gergerlioğlu, “Siz, anneniz, babanız, çocuklarınız 1 dakikalık videolar çekerek Adalet bakanlığı, TBMM, Partiler, vekilleri etiketleyerek sosyal medyadan paylaşınız. “Salgında onu kaybetmek istemiyorum, adil ve eşit infaz yasası istiyorum.” deyiniz.” ifadelerini kullandı.
Gergerlioğlu’nun çağrısına birçok aile cevap verdi. Bugüne kadar susmayı tercih eden hasta tutukluların eşleri, hapis yatan bebekli anneler, çocukları tutuklu bulunan Harb,yeli annelerinin paylaşımları rekor kırdı. Artarak çoğaldı.


Twitter’da her akşam yapılan etiket çalışmalarına katılım ise rekor düzeye ulaştı.

Yorumlar