????????????????????????????????????

17 Ocak 2020

Şehirde Bu Hafta

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Adıyaman İl örgütü,HDP milletvekili Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun katılımıyla yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

post

Bir otelde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına,HDP Kocaeli Milletvekili Dr Ö.Faruk Gergerlioğlu,eski milletvekili Dr.Behçet Yıldırım,HDP Adıyaman eş başkanı M.Ali Alataş,parti üyeleri,bazı gazetelerin köşe yazarları  ve basın mensupları katıldı.

Konuşmasına katılımlarından dolayı Milletvekili ve basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan İl başkanı M.Ali Alataş,Bundan sonra basın mensuplarıyla daha sık bir araya geleceklerini söyledi.

HDP Kocaeli Milletvekili Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Öncellikle siz değerli basın mensuplarına,STK temsilcilerimize, yazarlarımıza teşrif ettikleri ve bizi onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum.Değerli arkadaşlar biraz kendimi tanıtayım,27 dönem HDP’den Kocaeli milletvekili seçildim.Kökenimiz Adıyaman Gergerlidir. Uzun süre insan hakları alanında gayret gösterdim,Mazlum-Der’in genel başkanlığını yaptım,tıp doktoruyum.Çözüm sürecinde barışa destek verdik.Barışa destek verdiğimiz için bir KHK ile görevden alındık.TBMM de insan hakları inceleme komisyonu üyesiyim aynı zamanda.”

İnsan hakları konusu çok  geniş bir alan

“İnsan hakları inceleme komisyonuna çok başvuru geliyor bunları inceliyoruz.Önemli bir insan hakları mücadelesi veriyoruz.Tabi insan hakları alanında çalışmak kolay bir hadise değil.Egemenlerin işine gelmeyen şeyler söylüyorsunuz,bu da dışlamalara,ötekileşmelere itiyor sizi.Türkiye’de barışın önünün açılması için yapılan her fedakarlığın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.İnsan hakları ihlalleri konusunda cezaevlerinde çok büyük sıkıntılar var.Tutuklu  ve hükümlülere çok baskılar var ve bu konu ile ilgili binlerce başvuru var.Bunların hepsinin takipçisi oluyoruz,cezaevlerini ziyaret ediyoruz,OAHL mağdurlarıyla ilgileniyoruz,elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz.

“Yoğun baskılar altındayız”

” Yoğun baskılar altındayız.Adeta gözden düşürmeye çalışıyorlar bizi,sanki HDP diye bir parti yokmuş gibi davranıyorlar.Medya da bize yer vermiyorlar.HDP’nin tartışıldığı açık oturumlara HDP ‘li tek bir temsilci çağrılmıyor.Tüm bunlara halkımızdan aldığımız güçle,aldığımız milyonlarca oyla karşı duruyoruz.Yıllardır bu baskılara rağmen halkımız bizim yanımızda.Başka partilere bu kadar baskı yapılmış olsaydı şu an esamesi bile okunmazdı.

OHAL döneminde çok hak ihlalleri oluyor.Başörtüsüne yönelik ihlaller bir dönem Türkiye’nin gündemindeydi,o gün zulme uğrayanlar bugün muhaliflerine daha fazlasını yapmaya çalışıyorlar.Muhalif olmanız düşmanlaştırılmanız için yeterli sebeptir.

Değerli arkadaşlar,biliyorsunuz belediyelerimize kayyımlar atandı,galibiyetimizi sindiremeyenler milletin iradesine KHK ile kayyım atadılar.İstanbul seçimlerini hatırlıyorsunuz,14 bin farkı kabul edemeyenler,farkı 800 binle kabul etmek zorunda kaldılar.

Bizler bu ülkede barışın tesisi için elimizden gelen herşeyi yaptık yapmaya da devam edeceğiz.Hiç kimsenin kendini dışlamadığı ve özgürce yaşadığı bir ülke için,anaların ağlamadığı bir ülke için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.Sayın eş genel başkanlarımız içerde tutsak,üzerimizde yoğun baskı var,bu baskılara rağmen dimdik ayaktayız.Hepinize katılımızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”  

Toplantı basın mensuplarının sorularıyla sona erdi.ŞEHİRDE BU HAFTA

Yorumlar