23 Mart 2020

Bursada Bugün

Ankara Tabip Odası (ATO) genel sekreteri Ali Karakoç, koronavirüs nedeniyle öncelikli olarak henüz öğrenci olan doktor adaylarının değil, atanamayan sağlıkçıların göreve çağrılması gerektiğini belirtti.

Sözcü’nün aktardığına göre ATOatanamayanlar ile kanun hükmünde kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen doktorların bir an önce göreve çağrılmasını istedi.

ATO Genel Sekreteri Ali Karakoç yaptığı açıklamada, dünyadan koronavirüs konusunda alınan önlemleri örnek gösterdi ve şunları söyledi:

Hizmetin sağlıklı ve kesintisiz ilerleyebilmesi için daha fazla sağlık çalışanına ihtiyaç var. Sağlık Bakanlığı ise büyük bir halk sağlığı sorunu karşısında intörn olan yani eğitimini tamamlamamış tıp fakültesi öğrencilerini sosyal güvencesiz ve ücretsiz olarak çalıştırmak istiyor. Anayasa Mahkemesi‘nin verdiği iptal kararı sonucu yasal dayanağı kalmayan güvenlik soruşturması gerekçe göstererek, yeni mezun genç hekimlerin mesleğini yapmalarını ise engelliyor. Önümüzdeki dönemde vaka sayısının artması ile birlikte, daha fazla iş yükü altına girecek olan hekimlerin yükü böyle hafifletilemez. Genç meslektaşlarımız yoğun ve uzun bir eğitim süreci sonunda hak ettikleri şekilde hekimlik yapmak istiyor.”

Koca, Ulaşlı ile görüşecek

Sözcü’de yer alan başka bir haberde, Türkiye’de koronavirüs konusunda en önemli isimlerden biri olarak kabul edilen ve 4 yıl önce mesleğinden ihraç edilen Doç. Dr Mustafa Ulaşlı için Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun devreye girdiği belirtildi.

İhraç edilen doktorun göreve iadesi için Sağlık Bakanı ile görüştüğünü açıklayan Gergerlioğlu, “Koronavirüs konusunda aşı üretebilecek KHK’lı Doç. Mustafa Ulaşlı’nın hizmet vermesi gerektiğini hatırlattım. Ulaşlı ile görüşülecek” bilgisini paylaştı.

“Bu virüsün genetiği konusunda belki de benim kadar çalışan kimse yoktur” diyen Ulaşlı ile bugün bakanlığın bir görüşme yapması beleniyor.

Yorumlar