15 Eylül 2020

BOLD MEDYA

Cemaat mensuplarının davalarına bakan avukatlara yönelik, Ankara merkezli 7 ilde yapılan operasyonlarında gözaltına alınan avukatlardan bazıları plastik kelepçeli olarak adliyeye getirildi.
BOLD- Ankara merkezli 7 ilde önceki gün, cemaat mensuplarının davalarına bakan avukatlara yönelik yapılan operasyonlarında 48 avukat gözaltına alındı. Avukatlarla birlikte 7 stajyer avukat, 3 ihraç hakim, 1 ihraç hakim adayı ile 1 hukuk fakültesi mezunu daha gözaltına alındı. Gözaltılara İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 10 baro tepki gösterdi.

KELEPÇELİ GETİRİLDİLER
Gözaltına alınan avukatlardan bazıları bu akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Polis eşliğinde adliyeye getirilen avukatların ellerinin plastik kelepçe ile kelepçelendiği görüldü.

SAVUNANLARI KİM SAVUNACAK
Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafa Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tepki gösterdi. Gergerlioğlu paylaşımında: ”Savunmaya kolluk muamelesi!!! Gözaltındaki Avukatlar süre uzatmak için Adliyeye plastik kelepçeyle getirildiler!!! Yürütme, Yargının tüm sacayaklarını boyunduruğa almak mı istiyor? Türkiye’den dünyaya avukat manzaraları!!! Savunanları kim savunacak?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar