23 Kasım 2020

BOLD MEDYA

Kanserli bir hasta olarak 7 ay cezaevi koşullarında yaşamaya mecbur bırakılan KHK’lı komiser Ümit Gökhasan dün gece yarısı hayatını kaybetti.

BOLD – Cezaevinde mide kanserine yakalanan ve 3. evreye gelene kadar tahliye edilmeyen KHK’lı komiser Ümit Gökhasan hayata veda etti. Göksahasan’ın ölüm haberini Twitter’dan duyuran Şükran Gökhasan, “Güzel dostlar nefesimi, oksijenimi her şeyimi kaybettim. Eşim Ümit Gökhasan veda etti. Allahım eşime merhamet eyle. Ben şahidim. Eşim tertemiz bir ömür yaşadı. Onu merhametinle karşıla. Cenneti alada Efendimize en yakın komşu eyle.” dedi.

“EŞİM ÇOK ÇEKTİ”
Bold Medya’ya konuşan Şükran Gökhasan, “Dün gece 12’ye kadar bilinci açıktı. Sonra saat 01.00’e doğru kapandı ve hemen gitti zaten. Çok çekti eşim.” ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU: “AFYON CEZAEVİNDE BÜYÜK İHMALLER VARDI”

Ümit Gökhasan’ın durumunu yakından takip eden HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Afyon Cezaevindeki hak ihlallerini hatırlatarak “Büyük ihmaller ve gecikmeler vardı KHK’lı eski polis Ümit Gökhasan vefat etti. Çektiği her acıya şahidim!”

TEŞHİS AŞAMASINDA ÇOK GEÇ KALINDI

Cemaat soruşturmaları kapsamında 8 Mart 2017’de tutuklanan Ümit Gökhasan’ın şikayetleri Ağustos 2019’da başladı. Ancak süreçler uzadığı için hastaneye geç götürüldü. Ocak 2020’de mide kanseri teşhis konuldu. 13 Şubat 2020’de Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesinde midesinin tamamı ve yemek borusunun yarısı alındı.

“AMELİYATTAN 14 GÜN SONRA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ”

Ameliyattan 14 gün sonra tekrar Afyon Cezaevine gönderilen Gökhasan’ın kemoterapi tedavisi, Türkiye’de Mart 2020’de başlayan ve cezaevlerini de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle aksadı. Kemoterapi geç kaldığı için tümör başka organlarına da sıçradı. Hastalık 3. evreye kadar geldi. Şükran Gökhasan o süreçte yetkililere sesini duyurmak için çok çabaladı, “Sesimizi duyan kimse yok mu” diye adeta haykırdı.

CEZAEVİNDE KALABİLİR RAPORU VERİLDİ

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Ümit Gökhasan’a 18 Haziran 2020’de “Hasta hayatını yalnız idame ettirebilir, infazın tehirine gerek yoktur” diye rapor verdi. Hastane raporunu dikkate alıp kanserli hastası tahliye etmeyen Afyon Savcılığı’nın kararına Gökhasan’ın ailesi itiraz etti. Bu kez Ümit Gökhasan’a yüzde 80 engelli raporu verildi. Durumu tekrar değerlendirildi ve 7 Ağustos 2020’de tahliye edildi.

Ancak çok geç kalınmıştı. Bir süre evinde kemoterapi alan Ümit Gökhasan bir ay önce durumu ağırlaşınca Afyon Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu geçen hafta ağırlaştı. Tümör kemiklere, ciğerlere ve safra kesesine sıçradı. Bir hafta önce önce safra kesesine stent takılmak üzere ameliyat edildi. Ameliyattan sonra 10 gün yaşayan Ümit Gökhasan dün gece yarısı hayata veda etti.

“SİCİLİN NEDEN BU KADAR TEMİZ”

En son Bitlis’te komiser olarak görev yapan Gökhasan, Kasım 2016’da ihraç edildi. Bank Asya hesabı ve Bylock kullandığı gerekçesiyle 6 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Ümit Gökhasan’ın dosyası Yargıtay’da bulunuyordu. Ümit Gökhasan’a yargılanma ve ifade verme sürecinde “Senin sicilin neden bu kadar temiz?” diye sorulmuştu.

Ümit Gökhasan’ın cenazesi bugün öğle vaktinde Afyonkarahisar Yeşilyayla (Sazak) köyünden kaldırılacak.

Yorumlar