22 Kasım 2020

BOLD MEDYA

Dört gün önce bir anne-babanın daha tutuklandığı ortaya çıktı. 10 ve 6 yaşında iki kız sahibi Som çifti Sakarya Ferizli Cezaevine gönderildi.
BOLD ÖZEL – Anne-babası tutuklu çocukların sayısı artmaya devam ediyor. Sakarya’da yaşayan Rümeysa-Ahmet Som, 17 Kasım 2020 salı günü tutuklanıp Sakarya Ferizli Cezaevine gönderildi. Karantinada kalan Som çiftinin Meryem (10) ve Emine Hafsa (6) adında iki kızı bulunuyor.

Cemaat soruşturmaları kapsamında pazartesi akşam üzeri evlerinde gözaltına alınan, salı günü saat 18.30’da tutuklanan Som çifti hakkındaki iddialar, dosyalarında gizlilik kararı olduğu için henüz bilinmiyor.

Aile yakınlarının Bold Medya’ya verdiği bilgiye göre kapatılan kitap ve kırtasiye mağazası NT’de müdür olarak görev yapan Ahmet Som (41) en son Aydın’da çalışıyordu. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan eşi Rümeysa Som (35) ise derneklerde görev almıştı.

GERGERLİOĞLU: “BİR AN DÜŞÜNÜN, NE HİSSETTİNİZ!”
Som çiftinin tutukluluğuna tepki gösteren HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bir an düşünün çocuklarınız anne, babasız kalmış!!! Ne hissettiniz? Rümeysa ve Ahmet Som Sakarya Erenler’de tutuklandılar ve şu an Ferizli Cezaevindeler. Küçüğü Emine Hafsa 6 yaşında büyüğü Meryem 10 yaşında. Çocuklar yaşlı anne annedeler.” dedi.

Yorumlar