18 Eylül 2020

AKTİF HABER

Tutuklu gazeteci Çetin Çiftçi’nin sağlık durumu endişe yaratıyor. Çiftçi’nin ağır hastalıklarla boğuştuğunu dile getiren HDP’li vekil Ömer Gergerlioğlu, “Eğer zamanında müdahale edilmezse geç kalınmış olacak” dedi.

Çiftçi’nin durumunu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dile getiren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bugün Gazetesi’nin eski temsilcisi Meclis temsilcisi olan Çetin Çiftçi Sincan Cezaevi’nde ağır hastalıklar ile boğuşuyor. Koronaya yakalandı, sağlığı hakkında çok önemli sıkıntılar var” dedi.

“MÜDAHALE EDİLMEZSE GEÇ KALINMIŞ OLACAK”

Çiftçi’nin eşiyle görüştüğünü anlatan Gergerlioğlu, eşinin kendisine ‘Çetin Çitçi’nin cezaevinde yemek yiyemediğini, sürekli zayıfladığını, görüşe gittiğinde göremediğini ve Covid temaslı olduğu için karantinada olduğunu, sağlığının iyi olmadığını ve tehlikeli hastalıklara müptela olduğu kuşkusu içinde olduğunu söylediğini’ aktardı. Gergerlioğlu, “Eğer zamanında müdahale edilmezse geç kalınmış olacak ve hayatını kaybedecek dendi” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’DE CEZAEVİNDEKİ GAZETECİLERİN HALİ BU”

“İşte Türkiye’de cezaevindeki gazetecilerin hali bu” diyen Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kimlik ayırt etmeksizin, görüş ayırt etmeksizin tüm gazeteci mahpusların sadece haber yapma özgürlükleri kısıtlandığından dolayı cezaevinde bulunan tüm gazetecilerin durumunu kamuoyuna bildirmeyi bir borç biliyoruz. Onların hakkını, hukukunu savunmak gerektiğini tekrar ve tekrar söylüyoruz.”

Yorumlar