22 Mart 2020

Yeni Yaşam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla görüşen HDP Milletvekili Gergerlioğlu, KHK’li binlerce sağlıkçının göreve dönmesi gerektiğine işaret ederek, “Sizi alkışlıyoruz demekle bu iş çözülmüyor” dedi 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla yaptığı görüşmeye dair konuştu.

ABD ve Hollanda’da yıllarda koronavirüs üzerine çalışan Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı’nın durumun da gündeme geldiğini belirten Gergerlioğlu, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

‘Bakan görüşeceğinin sözünü verdi’

Virüs üzerinde 7 yıl çalışma yürüten Ulaşlı’nın göreve dönmesi gerektiğinin altını çizen Gergerlioğlu, “Bakana durumun acil olduğunu, geciktirilmemesi gerektiğini söyledim. Türkiye’de aşıyı geliştirebilecek, bu konuda doktorası olan tek kişi Ulaşlı. Bakan ondan haberi olduğunu söyledi. Birkaç kere üsteledim. Pazartesi kendisi ile görüşüleceğinin sözünü verdi” diye belirtti.

Sağlık emekçileri görevine dönmeli

Güvenlik soruşturması dolayısıyla mağdur olanların durumuna ilişkin de konuştuklarını aktaran Gergerlioğlu, Bakan Koca’nın bu konuyu da hızlandıracağı konuşanda söz verdiğini söyledi. KHK mağduru sağlık emekçileri konusunu Bakan Koca’ya ilettiğini ifade eden Gergerlioğlu, “Bakan bu konuda reaktif bir tavır göstermedi. ‘Özel hastaneleri pandemi hastanelerine dönüştürüyoruz. Buralarda çalışmalarının önünde bir engel yok’ dedi. Biz tabi görevlerine iade edilmelerini istiyoruz, bu baskıya da devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Alkışlamakla çözülmüyor’

15 bine yakın sağlık çalışanının ihraç edildiğini hatırlatan Gergerlioğlu, hali hazırda çalışan doktorların çok yorgun olduğuna değindi: “İnsanları deli gibi çalıştırmak, akşamları 21.00’de ‘sizi alkışlıyoruz’ demek ile bu iş çözülmüyor. İnsanlara moral verirsiniz ama kenarda bekleyen 15 bin sağlık çalışanını görmezseniz bu alkışlar samimiyetsizdir. Söylenmesi gereken KHK’li sağlık çalışanları iade edilsin olmalıdır” diye belirtti.

‘Ağır vebal oluşacak’

Sağlık çalışanlarının görevlerine iade edilmesi için baskıya devam edeceğini vurgulayan Gergeroğlu, sivil toplumun da siyaset ayırt etmeksizin bu konuya destek vermesini istedi. Binlerce sağlık emekçisinin “vatan haini” olarak damgalandığını hatırlatan Gergerlioğlu, “Mustafa Ulaşlı ‘İşime iade etmeseler bile ben insanlık adına görev almak, aşı konusunda çalışmalarımı ortaya koymak istiyorum’ diyor. Ama kırgın olduğunu da ekliyor. Siz binlerce bilim insanını sokağa atmışsınız, şimdi onlara ihtiyacınız var ama hala diretiyorsunuz. Bu insanlar biz insanlık adına elimizden gelini yaparız diyor ama iade noktasında hala geçiştiriyorsunuz. Bunlar kabul edilecek şeyler değil. Türkiye ağır bir sorumluluk ihlali içerisinde, bu iadeler gerçekleşmez ise ağır bir vebal oluşacak” diye konuştu.

Kaynak: MA

Yorumlar