26 Kasım 2019

Ses Kocaeli

HDP Kocaeli İl Örgütü, HDP Kocaeli il ve ilçe üyelerine yapılan gözaltı operasyonlarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya çok sayıda il ve ilçe üyeleri ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KESK Kocaeli üyeleri, EMEP, SYKP, ÖDP ve Halkevleri de katıldı.

Kocaeli’de polis, HDP Kocaeli il ve ilçe binasının da aralarında bulunduğu çok sayıda adrese baskın düzenledi. Aralarında avukatların ve HDP Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Yaşanan gözaltılara ilişkin HDP Kocaeli İl Örgütü, parti il binasında basın açıklaması düzenledi.

“Sonuçlardan sonra mazbata krizi çıkardılar”

Açıklamada konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 31 Mart Yerel Seçimlere ilişkin HDP’nin yoğun iktidar ve medya baskısı altında seçimlere girdiğini belirterek, “Alınan sonuçlardan sonra ilk olarak seçilmişlere yönelik mazbata krizini ortaya attılar. KHK ile ihraçları bahane ederek seçilen belediye başkanlarını kabul etmeyeceklerini ilan ettiler” ifadelerini kullandı. HDP’nin kazandığı 3 büyükşehir belediye olan ve kayyım atanan Mardin, Diyarbakır ve Van’a yönelik atamaların 31 Mart’tan hemen sonra karara bağlandığını ve bunları belgelediklerini söyleyen Gergerlioğlu, “26 belediyeye kayyım atadıkları yetmiyormuş gibi bir de gözaltı yapmaya devam ediyorlar. Baskılar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yönelimler bizim yılacağımız, boyun eğeceğimiz şeyler değildir. Bunlar bildiğimiz faşizan baskılardır. Kesinlikle hiçbir sonuç alamayacaklardır” cümlelerini kullandı.

“Mesele iktidarda, faşizan yönetimdedir”

HDP’nin AKP iktidarının zulmüne boyun eğmeyeceğini dile getirerek, yapılanlarla HDP’ye yapılan baskıların müstahakmış gibi bir izlenim verdiklerini ve buna asla müsaade etmeyeceklerini aktaran HDP’li Gergerlioğlu şunları söyledi: “Bizi şeytanlaştırma uygulamalarına şiddetle karşı çıkıyoruz. Mesele HDP’de değil, mesela faşizan iktardadır. Geçtiğimiz günlerde KHK ihraçlarına karşı Ankara’da eylem sürdüren insanlara yönelik baskılar ve gözaltılar sürse de, insanlar yine de eylemlerini sonraki gün devam ettiriyor. Yine aynı şekilde KHK’lilerle dayanışma yapmak için konser düzenlenmek istendi, buna dahi izin vermediler. Tamamen keyfiliğin ve zorbalığın haline gelmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Aylardır insanları kaçırdılar, günlerce-haftalarca sorduk, komisyonlara taşıdık, cevap vermediler ama sonra “Aa insanlar buradalarmış” diye umursamazca konuştular. “Biz demokrasi istiyoruz, barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz” diyen HDP Milletvekili, “Tüm bunları ortadan kaldırmak için herkese yönelik baskılara devam ediyorlar” dedi.

“İl binamızda kocaman Türk Bayrağı var”

İl ve ilçe binalarına yapılan baskınları da değerlendiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, baskın sonrası polislerin binaları düşman bölgesi gibi aradıklarını belirterek şunları söyledi: “Polis içeri giriyor, arama yapılan yerlere kathiyen HDP’liler alınmıyor. Alakasız şeyler delil sayılması için alınıyor. Onlarca polis gözdağı vermek için içeride ve dışarıda bekliyor. Bunlar yetmiyor, ilçe binalarındaki panolara Türk Bayrağı asılıyor. Bu partiye üye olan ve bu partiyi destekleyen, oy veren her insan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Gelsinler görsünler demiyorum, zaten biliyorlar, İl binamızdaki Eş Başkan odasında kocaman Türk Bayrağı var. Bunların konu edilmesi, hele ki böyle bir şeyin yapılması partimiz adına utanç vericidir. Partimiz kurtarılmış bölge değildir. Partimiz yasal bir partidir, her üye de yasal üyedir. Biliyoruz ki bu gözaltılar da keyfi gözaltılardır, hiçbir hukuki, yasal dayanağı yoktur. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz”

Yorumlar