08 Kasım 2019

Ahval

intihar

İstanbul’un Fatih ilçesinde ekonomik sıkıntılar yaşayan dört kardeşin intihar ettiği haberi gündeme damgasını vurdu. Dün de İstanbul’da, Çağlayan Adliyesi’nde yazar Seray Şahiner’le iki ay önce evlenen İbrahim Özkan, yargılandığı davada ceza almasının ardından suçsuz olduğunu söyleyerek yedinci kattan kendini boşluğa bıraktı. 

İnsan Hakları Savunucusu, HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, AhvalPod’da son günlerde üst üste yaşanan intihar olaylarını değerlendirdi. “Memleket patlama noktasında” diyen Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Her alanda toplum büyük bir sıkışmışlık yaşıyor. Bu insanlar nasıl bir çaresizliğe itilmiş bunu araştırmalıyız. Bana gelen çok sayıda mektupta adil olmayan yargılamalar sonucunda çekilen çilelere dair mağduriyetler anlatılır. Bana intihar etme noktasında olduğunu söyleyen çok kişi oldu. Bu intihar olaylarının olmaması mümkün değildi. Çok acı ama bunlar aslında adil olmayan, çökmüş, kokuşmuş sistemleri protesto eden intihar olayları. İktidarın gereken tedbirleri alması lazım. Ancak her kesimden gelen feryatları duymak istemeyen bir iktidar var karşımızda.”

YouTube

Yorumlar