21 TEMMUZ 2020

ETHA15

HDP, Demokrasi Buluşmaları kapsamında, LN Moda Tekstil işçilerini ziyaret etti. Burada konuşan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Türkiye’nin en büyük sorunundan en küçük sorununa kadar sosyal, siyasal, ekonomik, psikolojik, sosyolojik her türlü sorununa karşı HDP’nin çözümleri vardır” dedi.

HDP, Demokrasi Buluşmaları kapsamında, Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan LN Moda Tekstil işçilerini ziyaret etti.

Ziyareti gerçekleştiren heyette HDK Eşsözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, ESP PM Üyesi Aydın Kılıçdere, ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Hüseyin İldan, SODAP Temsilcisi Hüseyin Tolu, Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse, Gençlik Meclisi Eş Sözcümüz Serhat Aktumur, MYK ve PM üyeleri ile Milletvekilleri Dersim Dağ, Muazzez Orhan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sait Dede, Sıdık Taş, Züleyha Gülüm ve il yöneticileri yer aldı.

Ziyaret sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, iktidarın pandemi gerekçesiyle Meclis’ten geçirdiği torba yasaya dikkat çekerek, “Yarı zamanlı çalışma ile güya işçileri koruyacağız diyerek aslında patronları koruyan, işçileri ölüme mahkum eden, güvencesizleştiren bir maddeyi geçirdiler. İşten çıkarmaları yasaklayacağız dediler ama Cumhurbaşkanı’na inisiyatif vererek 1 yıl boyunca bin 600 TL’ye mahkum ettiler. Yani bu ölün demekten başka bir şey değildir. Ücretsiz izinlerde de yine işçileri işsizliğe mahkum edilmesi iktidar tarafından sağlanmış oldu. Asgari ücret alan işçiler 2 bin 500 TL alamıyorlar” dedi. Uğurlu, iktidarın pandemi süresince çalışanlara “ya Covid-19’dan ya da açlıktan öleceksiniz” dayatmasında bulunduğunun altını çizerek, “Biz buradan işçi ve emekçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Gün yan yana gelme, beraber mücadele etme ve örgütlenme zamanıdır” diye konuştu. Uğurlu, mülteci emekçilerin durumuna da dikkat çekerek, “Onlar zaten gözden çıkarıldı” dedi.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da HDP olarak Türkiye’nin her yerinde olduklarına işaret ederek, “Emekçinin işçinin, insanımızın olduğu her yerdeyiz. HDP olarak tüm yurt sathında ülkenin sorunlarına müdahil olma aşamasındayız. Türkiye’nin en büyük sorunundan en küçük sorununa kadar sosyal, siyasal, ekonomik, psikolojik, sosyolojik her türlü sorununa karşı HDP’nin çözümleri vardır. Biz sahada vekillerimiz yöneticilerimizle birlikte halkımızla birlikteyiz” diye kaydetti.

İktidarın demokrasi ve hukuku ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerine de işaret eden Gergerlioğlu, “Ama biz HDP olarak darbelere karşı bir demokrasi yürüyüşü başlattık. Hakkari’den ve Edirne’den Ankara’ya bütün halkımızı, herkesi kuşatarak kucaklayarak, sevgi ve saygı dağıtarak çözüm önerileri sunarak bir yürüyüş başlattık. Bu yürüyüş sadece 2 günlük bir yürüyüş değil. 1 Eylül’de taçlanacak bir çalışmanın başlangıcıydı. Biz bugün Kocaeli’nde Türkiye’nin, sanayinin, ülkenin kalbi olan ilimizde bir işyerimizi, bir atölyemizi ziyaret ettik. İşveren arkadaşımız bizi ağırladı, işçi kardeşlerimizle buluştuk. 150’ye yakın işçi kardeşimiz çalışıyor kendileriyle sohbet ettik” diye konuştu.

Yorumlar