15 Ocak 2020

Mezopotamya

ADIYAMAN – HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kahta’da katıldığı halk toplantısında Kürt meselesinin düşmanca, çatışmalı, küçümseyen ve tahkir eden anlayışlar ile çözülmeyeceğini söyleyerek, partisinin kongresine katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu partisinin çalışmaları kapsamında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde HDP ilçe binasında yapılan halk toplantısına katıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı toplantıda konuşan Gergerlioğlu, partisine dönük baskılara dikkat çekti.

Gergerlioğlu, Kürt meselesinin düşmanca, çatışmalı, küçümseyen ve tahkir eden anlayışlar ile çözülmeyeceğinin altını çizerek, partisinin 3’üncü yol stratejisini işaret etti.

‘TAHKİR EDEREK ÇÖZEMEZSİNİZ’

“Devlet tüm aygıtları ile bir partiye karşı çıkıyor” diyen Gergerlioğlu, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bunu da başaramıyorlar, başaramayacaklarda. Çünkü Kürt meselesini düşmanca, çatışmacı tahkir eden, küçümseyen, hafife alan anlayışlarla kesinlikle çözemezler. Bunu mutlaka anlayacaklar, onların bu gerçeği anlamadıkları her gün bu ülkenin toprakların kaybı olarak tüm topluma dönüyor. Gençlerimiz hayatını kaybediyor analarımız ağlıyor babalarımız perişan oluyor bunlar bizim hak ettiğimiz şeyler değil. Biz bunu hak etmiyoruz” dedi.

‘TEK TİPÇİ VE JAKOBEN ANLAYIŞ’

Tek tipçi, jakoben (dayatmacı) bir anlayışla toplumda değişim yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Kürt meselesini kesinlikle bu anlayışla bitiremezler. Çünkü Kürt Meselesini bitirmeleri için Kürtleri bitirmeleri lazım. Buna da güçleri yetemez. Kürt meselesini kendi anlayışları ile çözemeyecekler. O yüzden partimizin önerdiği Kürt’ün de Türk’ün de,  dindarında ateistinde, Alevi’sinin de Sünni’sinin de birlikte yaşadıkları halkların demokrasisini sağlamaktan başka çare yok. Biz bu topraklarda yıllardır Kürt meselesinde yapılan çok ağır insan hakları ihlallerini görüyoruz.  Ama buna rağmen biz diyoruz ki HDP halkların partisidir, bir kültürün partisi değildir tüm halkların ortak yaşamaya dair, yeni bir yaşama arzularının isteklerinin ifadesidir” diye konuştu.

Gergerlioğlu daha sonra partisinin 23 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek kongresine katılım çağrısında bulundu.

Yorumlar