01 Haziran 2020

SES KOCAELİ

Bütün istatistiklerde, ilimizin Meclis’teki en çalışkan, en aktif milletvekili olarak görülen HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, hafta sonunda gazetemizi ziyaret etti

Hafta sonunda çeşitli temaslar için seçim bölgesine gelen Gergerlioğlu’nun amacı, yerel medyayı da ziyaret etmekti.

Ancak çeşitli gerekçeler öne sürerek, ilimizdeki diğer medya kuruluşları milletvekiline randevu vermediler. 

HDP Kocaeli Milletvekili, Güngör Arslan ve İsmet Çiğit ile yaptığı sohbette önemli açıklamalarda bulundu.

“HERKESİN MİLLETVEKİLİYİM”

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, bazı çevrelerin ısrarla HDP’yi farklı göstermeye, bir grubun desteklediği parti gibi görmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“-Biz ısrarla Türkiye Partisi olduğumuzu söylüyoruz. Ben şahsen, insan hakları komisyonu üyesi olarak her vatandaşın derdiyle ilgileniyorum. Bizim tabanımız, hem bölgede, hem ülke genelinde ve ilimizde çok sıkı şekilde arkamızda duruyor. Ama sadece Kürt kökenli seçmenlerin değil, herkesin oyuna talibiz. Bu konuda da giderek kendimizi daha iyi anlatabiliyoruz. “

“ÇOK ARKADAŞIMIZ HAPİSTE”

Gergerlioğlu, başta eski Genel Başkan Selahattin Demirtaş olmak üzere pek çok HDP’ linin cezaevlerinde olduğunu da belirtti, şöyle konuştu:

“-Haklarında iddianame hazır olmayan, haklarında suç bulunamayan pek çok üyemiz ve yöneticimiz, tutuklama kararları ile aylardır cezaevlerinde tutuluyorlar. Örgütlerimiz sürekli takip ve baskı altında.

Biz bu şartlarda siyaset yapmaya çalışıyoruz. Ben bu hafta sonu, haksız yere cezaevlerinde tutulan, hakim karşısına çıkartılmayan arkadaşlarımızın ailelerine moral ziyareti için geldi. Biz Türkiye’nin demokratikleşmesini, zenginleşmesini, herkesin ülke kaynaklarından eşit yararlanmasını isteyen bir siyasi partiyiz.”

ERKEN SEÇİM BEKLEMİYORUM

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, sohbet sırasında genel siyaseti de değerlendirdi, “Bir erken seçim beklemiyorum” dedi.

Millet ittifakının hızla eridiğini, oy kaybettiğini öne süren Gergerlioğlu şöyle devam etti:

“Bütün anketler, HDP’nin rahatlıkla baraj üzerinde olduğunu gösteriyor. İYİ Parti de baraj üzerinde. Ama Cumhur ittifakı içinde yer almasa, MHP barajı geçemiyor. AKP’de de oy kaybı var. Ülkenin şartları ortada. Bu koşullarda Recep Tayyip Erdoğan’ın bir erken seçime gidebileceğine ihtimal vermiyoruz. “

Hafta sonunu seçim bölgesinde geçiren Gergerlioğlu, örgütle uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Pek çok tutuklu partilinin evlerini ziyaret etti. Gergerlioğlu, fırsat buldukça Kocaeli’ de bulunacağını,  ancak Ankara’da da hiç boş durmadığını, hem bireysel, hem kentsel sorunlarla çok yakından ilgilendiğini anlattı.

Yorumlar