12 Eylül 2020

Tr724

Gaziantep H Tipi Cezaevi’nde koronavirüse yakalandığı için tek kişilik hücreye atılan Namık Bingöl’ün solunum sıkıntısı çektiğini belirten HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Uzmanların koronavirüs salgınında başa dönüldüğü ve vaka sayılarında ciddi artış yaşandığını açıkladığını belirten HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘‘Sağlık Bakanlığı’nın günlük verileri bile 2 binli rakamlara yaklaşmışken cezaevlerinde koronavirüse ilişkin son durum ise bilinmiyor.’’ dedi.

Hükümetin tahliyeler olmasın diye cezaevlerindeki koronavirüs vakalarına gizlediğine dikkat çeken Gergerlioğlu, kendisine iletilen vakaları sosyal medyadan tek tek duyurarak Adalet Bakanlığı’ndan acil önlem almasını talep ediyor.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, ‘‘57 yaşında, Gaziantep cezaevinde Covid 19(+) olan Namık Bingöl’ün alındığı tek kişilik hücrede solunum sıkıntısı çektiği ve halen hastaneye kaldırılmadığı iddia ediliyor Açıklamanız var mı? Yoksa birkaç gün sonra bir kişinin daha cenazesi mi çıkacak?  @adalet_bakanlik ’’ ifadelerini kullandı.

57 yaşında, Gaziantep cezaevinde Covid 19(+) olan Namık Bingöl’ün alındığı tek kişilik hücrede solunum sıkıntısı çektiği ve halen hastaneye kaldırılmadığı iddia ediliyor

Açıklamanız var mı?

Yoksa birkaç gün sonra bir kişinin daha cenazesi mi çıkacak?@adalet_bakanlik

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) September 11, 2020

”HAKKI OLAN TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ”

Namık Bingöl’ün kızı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda tansiyon ve şeker hastası olan babasının şartlı tahliye hakkını elde etmesine rağmen halen cezaevinde tutulduğunu söyledi. 57 yaşında olan babası Namık Bingöl’ün 3 yıl 9 aydır Gaziantep H Tipi Cezaevi’nde bulunduğunu belirten kızı, babasının 10 Eylül perşembe günü Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve cezaevi şartlarında sağlıklı bir tedavinin mümkün olamayacağını söyledi. Babası Namık Bingöl’ün 11 Eylül 2020 itibariyle şartlı tahliye hakkına kavuştuğunu ancak halen cezaevinde tutulduğuna dikkat çekti.

Acilen hakkı olan tahliyesini istiyoruz. pic.twitter.com/j4pi8NZ2Cq

— faith(inanç)2702 (@faith27021) September 12, 2020

Yorumlar