8 Ocak 2020

Çağdaş Kocaeli

Ayşe AYDIN

Köseköy Lojistik Merkezi’nde atıl durumda olan vagonları Ulaştırma Bakanlığı’na soran HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yanıt geldi

Köseköy Lojistik Merkezi’nde atıl durumda olan vagonları Ulaştırma Bakanlığı’na soran HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na Ulaştırma Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Yanıtta şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli Köseköy Lojistik Merkezi sahasında TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü’ne ait 56 adet yük vagonu bulunmakta olup, bunlardan 26 adedi ekonomik ömrünü doldurmuş vc ıskat işlemleri devam etmektedir. Kalan 30 adedi ise revizyon ve tamir işlemleri için bekletilmektedir. Ayrıca, aynı sahada ekonomik ömrünü tamamlayan 28 adet El4000 tipi banliyö seti mevcut olup bunlardan 18 adedinin ıskat işlemleri bitirilmiş, kalan 10 adet setin ıskat işlemleri devam emektedir.
TAMİR VE REVİZYON YAPILACAK
Yük vagonlarından 30 adedi tamir ve revizyon işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar kullanılacaktır. Iskat işlemleri devam eden 26 adet yük vagonu ile 28 adet banliyö seti hurda olarak değerlendirilmek üzere Makina Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) verilecektir. TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü’ne mevcut bulunan kullanılmış ve bundan sonra da kullanılma imkânı bulunmayan bütün hurda (vagon, lokomotif vs.) metal malzemeler 20/03/1971 tarih, 7/2156 say111 Bakanlar Kurulu Kararı ve 200l/15 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden, ıskat edilerek Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda İşletmesi Müdürlüğü ne (HURDASAN A. Ş.) satış suretiyle devredilmektedir.

Yorumlar