29 Mayıs 2020

AHVAL

Koronavirüs salgınının tehdit ettiği en riskli alanların başında cezaevleri geliyor. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı 13 Mart’ta cezaevlerine ilişkin bir dizi tedbir açıkladı.

Bakanlık, 13 Nisan’da ise cezaevinde ilk Covid-19 vakasının görüldüğünü duyurdu.

Hükümet yetkilileri, şimdiye dek ciddi tedbirler alındığını, konunun takipçisi olduklarını belirtiyor. Ancak tutuklu ve hükümlü yakınlarının, cezaevi uygulamalarının, Covid-19’un mahpuslar arasında yayılmasına neden olduğu söyleniyor.

Silivri Cezaevi’nde bulunan mahkûmlardan bazıları, ağır vakalar dışında tutuklu ve hükümlere test yapılmadığını öne sürerken bunları en yakından takip eden isimlerin başında HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu geliyor.

Gergerlioğlu’nun düzenli olarak geçtiği cezaevindeki salgın raporları, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Carolyn B.Maloney’in de dikkatini çekti.

Maloney, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya konuya ilişkin bir mektup yazdı.

Mektubunda hapishanelerdeki koronavirüs salgını tehlikesinden bahseden Maloney, Gergerlioğlu’nun açıklamalarına da atıf yaptı.

Söz konusu mektubu kişisel Twitter hesabından paylaşan Gergerlioğlu da, “Sesimiz her yerden duyuluyor! Muktedir, istediği kadar baskı yapsın dünya Türkiye’deki hukuksuzluğu duyuyor” diye yazdı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu@gergerliogluof

Amerika Temsilciler Meclisi üyesi Carolyn B.Maloney ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’ya yazdigi mektubunda bana atıfla hapishanelerdeki Corona salgını tehlikesinden bahsetmiş.

Sesimiz her yerden duyuluyor!

Muktedir, istediği kadar baskı yapsın dünya Türkiye’deki hukuksuzluğu duyuyor https://twitter.com/RepMaloney/status/1265823324703252480 …Carolyn B. Maloney@RepMaloneyToday, I raised concerns w/ @SecPompeo that Turkey’s exclusion of 1000s of arbitrarily detained political prisoners in its new law to release prisoners to mitigate the spread of COVID-19 is a clear violation of its obligations under international human rights laws.
Full letter
87113:29 – 29 May 2020Twitter Reklamları’na ilişkin bilgiler ve gizlilik693 kişi bunun hakkında konuşuyor

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Carolyn B.Maloney, mektubunda 14 Nisan’da Meclis’ten geçen tartışmalı infaz yasasını hatırlatarak, “10 binlerce insanın hayatının kurtarılması için Türk hükümetine baskı yapmanızı istirham ediyorum” diyor. 

Yorumlar