BOLD MEDYA

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na doğru söylemediği gerekçesiyle koronavirüsü soruşturması açıldı. Gergerlioğlu olayın peşini bırakmadı, gerçeği ortaya çıkardı.

BOLD – Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan 70 yaşındaki Arif Yıldırım’ın korona teşhisiyle hastaneye kaldırıldığını duyurduğu için Ankara Cumhuriyet Savcılığı insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ‘doğru söylemediği’ gerekçesiyle soruşturma başlattı.


HASTANE BİR SAAT BEKLETTİ

İşin peşini bırakmayan Gergerlioğlu, Yıldırım’ın son durumunu sosyal medya hesabından paylaştığı video ile kamuoyuna açıkladı. Gergerlioğlu, “Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Arif Yıldırım’ın koronavirüs şüphesiyle Bilkent Şehir Hastanesine yatırıldığını duyurduğum için hakkımda soruşturma başlatmıştı. Konuyu bugün daha ayrıntılı araştırdım. Bilkent Şehir Hastanesi aradım. Bir saat kadar beni yetkililere bağlamadılar, ısrarla. Biz de ısrar ettik. En sonunda başhekimlik yetkilileriyle görüştük.” dedi.


SAVCILIK GİZLEMİŞTİ

Arif Yıldırım koronavirüs için ayrılmış, ortopedi ve nöroloji bölümünde yattığını, C3 koğuşunda bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, “Göğüs hastalığı da olan 70 yaşındaki Arif Yıldırım şu anda yoğun bakımda. KOAH hastası da olduğunu açıkladılar. 23 Mart’ta yatırılmış. Bu bilgiler doğru. Savcılık dün yaptığı açıklamada bu kişinin hastaneye yattığını gizlemişti.” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, Arif Yıldırım’ın Covid-19 test sonucunu negatif diye açıklayan başhekimliğe şu soruyu sordu: “Test sonucu negatif çıkan bir hastan neden korona için ayrılmış bir yoğun bakımdadır?”


BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK

Gergerlioğlu: “Ben hayat boyu yalan atmam, atmam, yalan atanlara ve zulüm edenlere karşı şiddetli bir mücadelem vardır. Israrla ve sonuna kadar bunu devam ettiririm. Cezaevlerinde salgın iyice başlamadan tahliyelerin yapılması gerektiğini hatırlatmış olayım. Adalet ve Sağlık bakanlığı yetkilileri çok büyük bir sorumsuzluk içindedir. Şeffaf olmalı ve bilgileri gizlememelidirler.”

Yorumlar