25 Haziran 2020

Gazetenebula

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’de insan hakları konusunda eksiklikler bulunduğunu ifade etti.25 Haziran 2020Paylaş

Gergerlioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmemesine rağmen, Türkiye’de geçen yıl 7, OHAL döneminde ise 28 kişinin kaçırıldığını söyledi.

“Ülkede insan hakları konusunda eksikliklerin bulunduğunu, insan kaçırma, işkence ve kötü muamele olaylarının görüldüğünü” öne süren Gergerlioğlu, geçen yıl kaçırılan kişilerden 6’sının Ankara Emniyet Müdürlüğünde ortaya çıktığını, 1 kişinin ise halen arandığını ileri sürdü. Gergerlioğlu, kaçırılanlardan ikisinin “işkence ve insanlık dışı muamele” iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Yasaya göre, hamile ve 18 aya kadar çocuğu bulunan kadınların tutuklanamayacağını ifade eden Ömer Faruk Gergerlioğlu, bazı hakimlerin yasayı ihlal edip bu kadınları tutukladıklarını savundu.

Gergerlioğlu, cezaevlerinde zor durumda bulunan bu kadınların bir an önce tahliyesini istedi. Gergerlioğlu, cezaevlerinde hasta haklarının da ihlal edildiğini iddia etti.

Yorumlar