20 Kasım 2019

Gazete Duvar

Hacı Bişkin  hbiskin@gazeteduvar.com.tr

8 yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç, annesinin yurtdışığı yasağı olduğu için Almanya’da tedavi olamıyor. Ataç’ın annesi Zekiye Ataç, yurtdışı yasağının kaldırılması için kapı kapı dolaşıyor. Anne Ataç, “Ben de çocuğum da çok yorulduk” diyor.

DUVAR – Adana’da yaşayan 8 yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç, annesi hakkında verilen yurtdışı yasağı nedeniyle tedavi olamıyor. Kemik kanseri Ahmet’e, Almanya’da bulunan immun onkoloji merkezi tedavi için davetiye gönderdi. Babası cezaevinde bulunan Ahmet’in annesinin de yurtdışına çıkış yasağı var.  Oğlunu Türkiye’de birçok tedavi merkezine götüren Ataç, oğlunun iyileşmesi için Almanya’da tedavi olmanın şart olduğunu söyleyerek “Artık çok yorulduk…” dedi.

‘OĞLUMU HASTANE HASTANE DOLAŞTIRDIM’

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ataç ailesinin durumunu geçtiğimiz günlerde gündeme getirdi. Gergerlioğlu pasaport tahditleri ve yurtdışı yasağı nedeniyle birçok kişinin yurtdışında sağlık hizmeti alma imkanının ellerinden alındığını söyledi.

8 yaşındaki Ataç da bu engele takılan isimlerden sadece biri. Ataç’ın babası ‘FETÖ üyeliği’ iddiası nedeniyle cezaevinde hükümlü olduğu için kendisine annesi bakıyor. Ancak anne de daha önce gözaltına alındıktan sonra hakkında yurtdışına çıkış yasağı verilerek serbest bırakılmış. Oğlunun tedavisi için anne Zekiye Ataç şimdi kapı kapı dolaşıyor. Oğluna davetiye gönderen Almanya’ya götürmek için yetkililerden yurtdışı yasağının kaldırılması çağrısında bulunan Ataç, “Oğlum gözlerime bakarak ‘Anne artık iyileşmek istiyorum’ diyor. Elimden başka bir şey gelmiyor. Oğlumu hastane hastane dolaştırdım. Çok ağır ameliyatlar geçirdi. Ben de çocuğum da çok yorulduk…” dedi.

ÇOCUĞUNA ANLATMADI…

Anne Ataç, Almanya’dan tedavi için davetiye aldığında çok mutlu olduğunu ancak bunu oğluna anlatamadığını söylüyor. Son olarak oğluyla ilgili bütün hastane kayıtlarını toplayan anne Ataç avukatıyla birlikte bu evrakları savcılığa sundu. Eğer yurtdışı yasağı olmasaydı anne oğul 5 gün sonra hastanenin yolunu tutacaktı. “Oğlumun iyi şeyler duymaya ihtiyacı var” diyen Ataç şöyle devam etti: “Almanya’dan tedavi için davetiye aldığım gün bu durumu oğluma anlatıp anlatmama konusunda çok kararsız kaldım. Fakat bu durumu kendisine anlatmak istemedim. Çünkü benim yurtdışına çıkış yasağım bulunuyor. Eğer kendisine anlatsaydım ümitlenecekti. Pasaport ve vize alamadığım zaman da bu ümidini kaybedecekti. Yetkililerden sadece bir isteğim var: Oğlumu tedavi etmek için lütfen yurtdışı yasağımı kaldırın.”

Yorumlar