08 Ekim 2019

Üç hafta önce göğüs kanseri teşhisi konulan hasta tutuklu Betül Aygün, 3 gün önce ameliyat oldu. Yanına refakatçi verilmedi. Kemoterapi ve ışın tedavisine devam edilmesi gereken hasta tutuklu dün taburcu edilerek cezaevine geri gönderildi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN

BOLD ÖZEL – Ödemiş Cezaevinde tutulan 28 yaşındaki Betül Aygün, Nisan 2019’da Ödemiş Devlet Hastanesine sevk edildi. Biyopsi sonucunda Aygün’e göğüs kanseri teşhisi konuldu. Tahlil sonucu için 6 ay bekletilen Aygün’deki tümör bir ayda hızla büyüdü.

Betül Aygün, üç gün önce ameliyattan çıktı. Yanına refakatçi verilmedi. Dün saat 15.00’te taburcu edilen genç kadın, yine cezaevine gönderildi. Eşi Abdurrahman Aygün, “Hastane raporlarını alamadım. Raporları sağlık kuruluna ulaştırmam lazım. Tahliye edip etmeyeceklerini bilmiyorum. Hastane bana raporları vermiyor. Cezaevi savcısıyla görüşmeye gideceğim. Kemoterapi ve ışın tedavisine devam edilecek” dedi. Doktoru ise, Betül Aygün’ün durumu hakkında bir şey diyebilmesi için daha erken olduğunu dile getirdi.

GARDİYAN KOLUNA GİREREK GETİRDİ

Abdurrahman Aygün, eşiyle ilgili daha önce şu bilgileri vermişti: “Eşim bir yıl önce safra kesesinden ameliyat geçirmişti. Bu ameliyat zaten bize haber verilmedi. Dört gün sonra, kapalı görüşüne gittiğimde öğrendim. Gardiyan koluna girerek kapalı görüşe getirmişti. 5-6 ay önce de Ödemiş Devlet Hastanesine muayeneye gitmişti. Doktor biyopsi yapılmasını istemiş, üç hafta önce öğrendik sonucu.”

“EŞİM ÇOK YIPRANDI”

Hükümözlü olduğu için eşinin evrak işlemlerinin çok kısıtlandığını belirten Aygün, bu durumda bile hastaneye gittiğinde birçok prosedürle karşılaştıklarını, evrakların hazırlanmasının uzun sürdüğünü ifade etmişti. Abdurrahman Aygün, eşinin, hücrelerden oluşan cezaevi aracıyla yaptığı zor yolculuklar nedeniyle çok yıprandığını söyleyerek şöyle aktarmıştı: “Eşim hastaneden gelince kaç gün kendine gelemiyor, yemek yiyemiyor, bitkin bir vaziyette, konuşacak halde değildi. 2,5 saat git gel mahvoluyor. Tahlil sonuçlarını almaya gittiğinde yol tutmuş, bayağı bir rahatsızlanmış, tekrar hastaneye kaldırmışlar. Son bir ultrasona daha girecek, 1 Kasım’a gün vermişler.”

YARGITAY CEZAYI ONADI

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Coğrafya bölümünden 2010’da mezun olan Betül Aygün, 12 Ekim 2016’da Çanakkale’de tutuklandı. Üç ay sonra Ödemiş M Tipi Cezaevine sevk edildi. Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 12,5 hapis cezasına çarptırılan Aygün’ün cezasını İstinaf Mahkemesi 7,5 yıla indirdi. Cezayı Yargıtay yaklaşık bir yıl önce onayladı. 12 Temmuz 2016’da evlenen Betül Aygün, daha iki aylık evliyken tutuklandı.

Bold Medya

Yorumlar