23 Temmuz 2020

Aktifhaber

Yaklaşık bir yıldır ‘kayıp’ olan Yusuf Bilge Tunç’un babası Mustafa Tunç, oğlunun bulunması için çağrıda bulundu. Mustafa Tunç, “Baba olarak ben, annesi, eşi ve oğlumun çocukları perişan haldeyiz” dedi.

Sanayi Bakanlığı eski çalışanı KHK’lı Yusuf Bilge Tunç, 6 Ağustos 2019 tarihinden beri kayıp. O tarihten beri ne ailesinin ne de başka herhangi birinin haber aldığı Tunç’un kaçırılmış olabileceği üzerinde de duruluyor.

Yusuf Bilge Tunç’un arabası Ankara GİMAT’ta boş halde bulunmuş, ailesi hemen polisi aramıştı.  Ancak, emniyetten, “Arabayı bırakıp kaçmıştır. Burada kameraları izleyin belki gelir” dinilmiş, soruşturma başlatılmamıştı. O tarihten bu yana ailenin tüm ısrarlarına rağmen MOBESE kayıtları incelenmedi. Daha önce de Türkiye’de benzer şekilde zorla kaçırma olayları olmuş, kaçırılanlar uzun bir süre ‘kayıp’ olarak tutulduktan sonra gizemli bir şekilde Ankara Emniyeti’nde ortaya çıkmıştı.

Aylardır oğlunun bulunması için çaba sarf eden Mustafa Tunç, sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Mustafa Tunç, son mesajında, “Yusuf Bilge Tunç’un babası olarak yetkililere sesleniyorum: Oğlum 12 aydır kayıp. Üç torunum her gün babaların soruyor. Baba olarak ben, annesi, eşi ve oğlumun çocukları perişan haldeyiz. Neyi seviyorsanız onun hürmetine bulun oğlumu” diyerek oğlunun bulunması çağrısında bulundu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de Yusuf Bilge Tunç’un ‘kaybolmasıyla’ ilgili verdikleri soru önergesine cevap alamamıştı. Gergerlioğlu, geçen günlerde Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bir kez daha yetkililere seslenerek, “Yusuf Bilge Tunç da 12 aya yaklaşıyor, kayıp, kaçırılmış bulunmuyor. Ailesi perişan bir halde. Bu insanlık dışı muameleleri kınıyorum, lanetliyorum ve iktidarın bütün bunlara cevap vermesini ve Yusuf Bilge Tunç’u ortaya çıkarmasını istiyorum

Yorumlar