27 Ekim 2020

MEDYA BOLD

MHP’nin Twitter’daki resmi hesabı, HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun eleştirilerine dayanamadı. Özellikle Doğu Türkistan ile ilgili MHP’yi eleştirilen Gergerlioğlu’nu engelledi.

BOLD – Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Twitter’daki resmi hesabı, HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu engelledi.

“GERÇEKLER ACITIR, ENGELEMEKLE KAYBOLMAZ”

Koca partinin kendisini engellediğini Twitter hesabından duyuran Gergerlioğlu, “Eleştirilerimizden rahatsız olmuşlar demek! Gerçekler böyledir, ama güneşin ışıklarını ellerinizle gözünüzü kapatarak engelleyemezsiniz Biz, hak bildiğimizi söyleriz, istediğiniz kadar rahatsız olun Gerçekler acıdır, engellemekle kaybolmaz.” dedi.

“DOĞU TÜRKİSTAN’I SATTINIZ”

Gergerlioğlu, CHP ve İyi Parti’nin, “Çin’in baskıcı uygulamalarına maruz kalan Uygur Türklerinin sorunlarının araştırılmasına” ilişkin teklifi Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmesini eleştirmiş ve “50 milyar için Doğu Türkistan’ı sattınız” demişti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Gergerlioğlu’na tepki göstermiş, “Kim kimi satmış” diye soran Akçay, “Bu hadsiz lafları iade ediyorum, reddediyorum ve kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti elinden gelen gayreti de göstermektedir” diye konuşmuştu.

Yorumlar