27 Ekim 2020

BOLD MEDYA

Pandemi döneminde yoğun mesai harcayan Kocaeli Üniversitesinde görevli halk sağlığı uzmanı Dr. Erkan Tufan, tanık beyanındaki ‘öğrencilik yıllarında evlerde kaldı’ gerekçesiyle tutuklandı.
BOLD – Kocaeli Üniversitesinde pandemi sürecinde yoğun bir çalışma içinde olan ve hastalıkla mücadele eden halk sağlığı uzmanı Dr. Erkan Tufan, tanık beyanıyla tutuklandı. Gerekçe ise ‘öğrencilik yıllarında evlerde kalması’ gösterildi.

HASTALIK MI HASTA KAFA MI TEHLİKELİ ?
HDP Kocaeli Milletvekil ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu da haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Gergerlioğlu, “Dr. Erkan Tufan’ı az evvel tutukladılar. E aferin size Kocaeli Üniversitesinde pandemiyle canla başla mücadele eden bir halk sağlığı hekimini tutukladınız, başınız göğe erdi! Gerekçe mi? Tanık beyanı, “Taa öğrencilikte evlerde kalmışsın..” Hastalık mı tehlikeli, hasta kafa mı?” paylaşımında bulundu.

“DAHA EVLİLİĞİMİZİN 1 AYI DOLMAMIŞTI”
Bir ay önce evlenen Doktor Tufan’ın eşi Hümeyra Tufan da sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi. Tutuklamaya giden süreçle ilgili bilgi paylaşan Hümeyra Tufan: “Avukatımızın çabası sonucu nihayet 5.günde ifade alacaklarını söylediler. Hiçbir delil olmaksızın, yalnızca bir beyan üzerine kendi iradesi ile gelmesi, kaçma şüphesi olmaması, doktor olmasına rağmen tutuklu yargılama kararı verildi” ifadelerini kullandı.

21 Eylül’de Edirne’de ifade vermeyen giden Erkan’ın Tufan yaşadıklarını eşi şöyle anlattı:

“21 Eylül’de gelen telefon üzerine hemen otobüs biletini alıp Kocaeli’nden kalkıp Edirne’ye gittik. Edirne ile hiçbir ilgimiz yoktu, ne okuduğu yer ne başka bir şey. Kendi irademizle gittiğimiz emniyette ifade almadan savcı tarafından gözaltı kararı verildi. 48 saat olarak bir kez uzatıldı. Gözaltı süresi bittiğinde avukatımızla beraber Edirne’deydik. Yeni bir 48 saat gözaltı için telefon geldi. 4 günde bir ifade bile alamadılar.

Avukatımızın çabası sonucu nihayet 5. günde ifade alacaklarını söylediler. Hiçbir delil olmaksızın, yalnızca bir beyan üzerine kendi iradesi ile gelmesi, kaçma şüphesi olmaması, doktor olmasına rağmen tutuklu yargılama kararı verildi. Daha evliliğimizin 1 ayı bile dolmadı. 20 günlük evliyken yalnız kaldığıma mı üzüleyim, bu ülkede hukuku sosyal medyada aramak zorunda oluşuma mı bilmiyorum.

“TAM TERÖRİST TİPİSİN”
Savcı Bey’in odaya girer girmez eşimin görünüşüne bakarak “tam terörist tipi” dediğini öğrenince sonucun hukuki olmayacağını anlamıştım.

Ertesi gün darp raporu almaya gittiğinde ise basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek darbe aldığı belirlenerek kendisine 10 gün rapor verildi. O halde bile göreve devam eden birine, en çok bu pandemi dönemde ihtiyaç yok mu?

Eşim eylül ayında, kovid nöbeti sırasında bir hasta yakını tarafından darp edilmişti. Karakolda şikayetini bulunduktan sonra, aynı akşam görev yerine geri döndü ve hasta bakmaya devam etti. Böyle bir doktoru hastanedense cezaevinde arayıp bulmanız daha uzun sürebilir.”

Yorumlar