27 Ekim 2020

KRONOS

Kocaeli Üniversitesi’nde koronavirüs pandemisiyle mücadele eden halk sağlığı hekimi Dr. Erkan Tufan, ‘öğrenciyken cemaat evlerinde’ kaldığına dair itirafçı beyanıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dr. Erkan Tufan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan Dr. Erkan Tufan, 21 Eylül’de gelen bir telefon üzerine Edirne’de yürütülen bir soruşturmaya dahil edildiğini öğrendi. Hemen bilet alıp Edirne’ye giden Dr. Erkan Tufan ve 20 gündür evli olduğu eşi Hümeyra Tufan, emniyete giderek ifade vermek istedi.

Hümeyra Tufan eşinin tutukluluğuna kadar giden süreci sosyal medya hesabından şöyle aktardı: “21 Eylül’de gelen telefon üzerine hemen otobüs biletini alıp Kocaeli’nden kalkıp Edirne’ye gittik. Edirne ile hiçbir ilgimiz yoktu, ne okuduğu yer ne başka bir şey.

BEŞ GÜN GÖZALTINDA KALDI

Kendi irademizle gittiğimiz emniyette ifade almadan savcı tarafından gözaltı kararı verildi. 48 saat olarak bir kez uzatıldı. Gözaltı süresi bittiğinde avukatımızla beraber Edirne’deydik. Yeni bir 48 saat gözaltı için telefon geldi. 4 günde bir ifade bile alamadılar.

Avukatımızın çabası sonucu nihayet 5.günde ifade alacaklarını söylediler. Hiçbir delil olmaksızın, yalnızca bir beyan üzerine kendi iradesi ile gelmesi, kaçma şüphesi olmaması, doktor olmasına rağmen tutuklu yargılama kararı verildi.”

20 GÜNLÜK EVLİYDİ

“Daha evliliğimizin 1 ayı bile dolmadı..” diyen Hümeyra Tufan, şöyle devam etti: “20 günlük evliyken yalnız kaldığıma mı üzüleyim, bu ülkede hukuku sosyal medyada aramak zorunda oluşuma mı bilmiyorum..”

“HASTALIK MI TEHLİKELİ, HASTA KAFA MI?”

Doktor Erkan Turan’ın tutuklanmasını sosyal medya hesabından duyuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Dr. Erkan Tufan’ı az evvel tutukladılar. E aferin size Kocaeli üniversitesinde pandemiyle canla başla mücadele eden bir halk sağlığı hekimini tutukladınız, başınız göğe erdi! Gerekçe mi?
Tanık beyanı, “taa öğrencilikte evlerde kalmışsın..” Hastalık mı tehlikeli, hasta kafa mı?” yorumunda bulundu.

“YARGININ HALİ…”

Hümeyra Tufan’ın kaçma şüphesi olmamasına, kendisi bizzat ifadeye gitmiş olmasına rağmen tutuklu yargılama verildiğini belirten mesajını paylaşan Gergerlioğlu, “Dr. Erkan bey’in eşinin söyledikleri ülkedeki Yargının halini gösteriyor” dedi.

Yorumlar