9 Nisan 2020

YouTube

Bir mahpus yakınının milletvekillerine okumak için bana gönderdiği iletiyi sizlere okuyorum: “Cezaevini aradım, ‘Mesai yok.’ dediler; müdürle görüşemedim. Hastalıkla ilgili endişemi anlattım.” AhmetlerMeclisten TahliyeBekliyor

    ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.
    Bir mahpus yakınının milletvekillerine okumak için bana gönderdiği iletiyi sizlere okuyorum: “Cezaevini aradım, ‘Mesai yok.’ dediler; müdürle görüşemedim. Hastalıkla ilgili endişemi anlattım. Memur ‘İstediğin yeri ara.’ dedi bana. Çaresiz kaldık büsbütün. Allah’ın yeryüzündeki adaletinin temsilcileri vekillerimiz sesimizi duymak istemiyor; sesimizi duyurmamıza yardımcı olur musunuz? Endişe ve acıdan gece gündüz nasıl geçiyor, bilemiyoruz. Az önce eşimle konuştuk ‘Ölmeyi bekleyen, eli kolu bağlı insanlar gibiyiz, moraller sıfır.’ dedi.”
    Sağlık Bakanı “Türkiye’nin 81 ilinde 83 milyon tehlikede.” diye bir açıklama yaptı bunun 300 bini cezaevinde; onlar insan değil mi?
    Değerli arkadaşlar, cezaevlerini masum insanlarla doldurmak için bu yasayı yapıyorsanız biliniz ki kararmış vicdanınızın peşini ebediyete kadar bırakmayacağız. Ben ve partim kesinlikle bu suça ortak olmayacağız. Olmayacağız!
    (HDP sıralarından alkışlar)
    

Yorumlar