22 Ekim 2020

MİLLİ GAZETE

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, insan hakları ihlallerini Meclis’te gündeme getirdi. Gergerlioğlu, “Cezaevlerinde tutuklu ve mahkumlara karşı insan hakları ihlalleri yaşanıyor” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerindeki tutuklulara karşı işlenen insan hakları ihlallerini Meclis’te düzenlediği basın toplantısında dile getirdi. Kendisine gönderilen mektupları kürsüde okuyan Gergerlioğlu, mahkumların cezaevi koşullarından şikayetçi olduğunu aktardı. Gergerlioğlu, “Cezaevlerinde tutuklu ve mahkumlara karşı insan hakları ihlalleri yaşanıyor.” dedi.

TBMM İNSAN HAKLARI İHLALLERİ GİBİ ÇALIŞIYOR

İnsan hakları ihlallerine ilişkin şikayetleri TBMM  İnsan Hakları Komisyonuna ulaştırdığını ancak hiçbir işlem yapılmadığını söyleyen Gergerlioğlu, “TBMM İnsan Hakları Komisyonu, insan hakları ihlalleri komisyonu gibi çalışıyor. Komisyonda oy çokluğu Cumhur İttifakı’nda ve şimdiye kadar tek bir insan hakkı ihlali kararı dahi vermediler.” ifadelerini kullandı.

TİHEK HAK VE VİCDANA UYGUN BİR TUTUM SERGİLEMİYOR

Konuşmasında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunu (TİHEK) da eleştiren Gergerlioğlu, kurum üyelerinin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini, hak ve vicdana uygun bir tutum sergilemediklerini belirtti. 

OHAL KOMİSYONU ANAYASA’YA AYKIRI DAVRANIYOR

Cezaevlerine ilişkin bazı fotoğraflar gösteren Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığının iddialarla ilgili etkin bir tavır ortaya koyamadığını savundu.

OHAL Komisyonunu da eleştiren Gergerlioğlu, komisyonun Anayasa’ya aykırı davrandığını,  KHK ile atılan vatandaşların dosyalarının uzun süre bekletildiğini, bu nedenle de mağduriyetler yaşandığını ifade etti. 

Yorumlar