19 Şubat 2020

Tele 1

Osman Kavala’nın hakkında verilen beraat ve tahliye kararının ardından alınan gözaltı kararı nedeniyle serbest bırakılmamasına siyasetçi, hukukçu, sanatçı ve gazetecilerden bir çok tepki geldi.

Gezi davası kapsamında 840 gündür tutuklu olan Osman Kavala için bugünkü beraat ve tahliye kararı sonrası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasını gerekçe göstererek aldığı gözaltı kararı çok sayıda kişinin tepkisine neden oldu.

Yapılan açıklama ve paylaşımlardan bazıları şöyle:

T24’ten Adil Ergin Bağcı’ya konuşan HDP İstanbul Milletvekili – gazeteci Ahmet Şık, “Osman Bey bu devletin, bu davanın, iktidarın özellikle Batı’yla kurduğu ilişkiler konusunda Erdoğan açısından kıymetli bir rehineydi. Beraat kararı kesinleşmiş olsaydı, ‘Erdoğan rejiminin hangi fidyenin karşılığında bu kararı aldırttığını’ sormamız gerekiyordu. Karar açıklandığından beri bunu soruyordum, yanıtım yoktu. Ama Erdoğan’a rağmen verilmemiş olan beraat kararı, yargıdaki Pelikan örgütü diye tanımlanan örgüte rağmen verilmiş bu karardan şimdilik cayılmış görülüyor. Bu yargı üzerinden iktidar üzerindeki çatlağın ve çatışmanın büyüklüğüne dair de iyi bir emare. Her şeye rağmen bu gidişatın iktidar için iyi olmadığı kanaatinde kalmaya devam edeceğim. Kimse enseyi karartmasın, artık bu mafya rejimi 2020’yi bitiremeyecek.” dedi.

YAPICI: YAZIK BU ÜLKEYE

Beraat edilen sanıklarından Mücella Yapıcı ise sosyal medyadan açıklama yaparak, “Yine ve yeniden bir hukuk garabeti…Önce hiç alakasız ve hukuksuz bir şekilde Gezi’ye bağladınız…Şimdi 15 Temmuz… Kim inanacak? Yeni Papuç kim acaba? Yazık bu ülkeye…” dedi.

Yorumlar