22 Kasım 2019

Cumhuriyet

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve “Riskli Kişiler” adlı bir listeye alındığı iddia edilen öğretmen Kemal Gökçe’nin, babasından kalan mirası alamadığı kaydedildi. Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, uygulamanın anayasaya aykırı olup olmadığını sordu.

Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde, 672 sayılı KHK ile ihraç edilen Gökçe’nin kendisine gönderdiği mektubu aktardı. Gergerlioğlu, Gökçe’nin mektubunda, yaşamını yitiren babasından kalan taşınır-taşınmaz mallar üzerinde şerh olup olmadığını öğrenmek için Tapu Müdürlüğü’ne gittiğini, hakkında 3.5 yıldır süren soruşturma gerekçesiyle “Riskli Kişiler” kategorisinde olduğunu ve miras üzerinde şerh bulunduğunu öğrendiğini anlattığını kaydetti.

Gergerlioğlu, Gökçe’nin mektubunda soruşturmanın hâlâ devam ettiğini ve iddianame dahi hazırlanmadığını ifade ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a iddiaların doğru olup olmadığını soran Gergerlioğlu, şu ifadelerde bulundu:

“KHK’liler tapu işlemlerinde Riskli Kişiler arasında mı bulunmaktadır? Riskli Kişiler kategorisi adı altında oluşturulmuş bir liste var mıdır? Varsa bu listede kimler vardır ve hangi yasal metine dayanarak hazırlanmıştır?” 

Yorumlar