18.09.2023

Kocaeli Gazetesi

Dilovası Devlet Hastanesini ziyaret ederek Başhekim Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz ile görüşen YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, hastane hakkında bilgi aldı. Kadın doğum uzmanı izinde olduğu için bu bölümün şu anda çalışmadığını söyleyen Gergerlioğlu, konu ile alakalı soru önergesi verdiğini ve takipçisi olacağını söyledi.

Dilovası Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Gergerlioğlu, “ Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz beyi de ziyaret ettik. Başhekimden hastane çalışmaları hakkında bilgi aldık. Bizim hastane çalışmaları ile ilgili bir soru önergemiz de vardı. O konuda da kendisinden bilgi aldık. Pratisyen doktorların ve uzman doktorların sayısı ve çalışmaları hakkında soru sorduk, bilgiler aldık. Benim gördüğüm kadarıyla pratisyen hekim eksikliği var. Yeni kadrolar açılmış fakat daha atamaları yapılmamış, mevcutta çalışan 4-5 pratisyen hekim de az geliyor. Darıca ve Gebze’den takviyeler ile acile hekim geldiğini öğrendik. Dilovası Devlet Hastanesi’ne Yeni atamaların yapılması gerekiyor. Çünkü Dilovası geniş bir yer, büyük bir yer. Bir sanayi ilçemiz, sağlık sorunları ve çevre kirliliği ile meşhur olan bir ilçemiz. Uzmanlık alanlarında da sanırım biraz sorunlar var.” ifadelerini kullandı.

Kadın doğum uzmanı sorununa soru önergesi

Özellikle kadın doğum uzmanı sorunu yaşandığını belirten Gergerlioğlu, “Bir kadro var, kadrolu hekimimiz maalesef doğum izninde olduğu için şu anda Dilovası Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı bulunmamakta. Kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili sorunlar için Dilovası halkı dışarıdaki hastanelere gitmek zorunda. Bu da önemli bir sorun teşkil etmektedir. On binlerce kişinin yaşadığı bir yerde bu sorunun olmaması gerekiyor. En az 2 kadrolu doktorun bulunması gerekiyor. Hekim izne ayrıldığı için şu anda Dilovası Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı yok. Bir an evvel bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Meclis Sağlık Komisyonu olarak da bu konuda gayret sarf edeceğiz. Dilovası Devlet Hastanesi Başhekiminden hastane hakkında bilgiler aldık. Eksikliklerin giderilmesi için başhekim gayret ediyor. Ancak ortadaki tabloda bize gösteriyor ki kadın doğum uzmanı bir müddettir Dilovası Devlet Hastanesi’nde yok. Dilovası’nda, Körfez’de Derince’de kadın doğum uzmanları yok. Neden yok? AK Parti il Başkanı Dr. Şahin Talus’un özel hastanesi var. Ondan dolayı mı yüz binlerce kişinin olduğu bu 3 ilçemizde bir kadın doğum uzmanı kamuda yok! Bunu soruyoruz; tekrar soruyoruz, soru önergemiz ile de sorduk. Dilovası’nda, Derince’de, Körfez’de niye kadın doğum uzmanı yok. Özel hastaneler daha iyi çalışsın diye mi soruyorum!” dedi.

KBB ve göz doktoru da yok

Dilovası Devlet Hastanesi’nde KBB uzmanının da olmadığını söyleyen Gergerlioğlu,  KBB uzmanı haftada 1 gün dışarıdan geliyormuş. Umarım buraya bir tayin yapılır ve her gün KBB hizmeti verilir. Göz hastalıkları ile ilgili de uzmanımız yok. Uzman, haftada 1 gün dışarıdan geliyor. Dahiliye’de 2 hekim var. Çocuk bölümünde normalde 3 hekim var ama sanırım şu anda aktif çalışan 1 hekimimiz var. 50 yatak kapasitesine çıkartılmış uzmanlık alanlarının olması  lazım. Dilovası sağlık sorunlarının çok yaşandığı önemli ve büyük bir ilçe. Sanayi tesislerinden dolayı çevre kirliliğinin çok olduğu bir ilçe. Burada acil ameliyatların, sezaryan ameliyatların  ve doğumların  yapılabilir olması lazım. Fakat burada uzman ve pratisyen eksikliği var.” dedi.

Sağlık Bakanı ve Vali bu sorunları görmeli

Sağlık personellerinin, Başhekimin, doktorların,  uzmanların ve pratisyenlerin özveri ile çalıştığını söyleyen Gergerlioğlu, “Meslektaşları olarak onların gayretlerini takdir ediyorum. Fakat Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz; buradaki eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. İktidar partisinin İl Başkanı hekim olup da, özel hastanesi olunca aklımıza başka şeyler de gelebiliyor. Yüz binlerce kişinin oturduğu 3 ilçede bir kadın doğum uzmanının kamuda olmaması olacak bir şey değil. Bu hastane personelinin suçu, hatası değil kadro açılması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın ve Kocaeli Valisi’nin bunu görmesi gerekiyor. Kocaeli Valisi ne iş yapıyor merak ediyorum. Yüzbinlerce kişinin yaşadığı yerde kadın doğum uzmanı yok. Sağlık Bakanlığı’na konuyu bildirdik, kendileri yazmıyor mu? Bu konuda Vali beyi ve Dilovası Kaymakamı’nı da uyarıyorum. Kadın doğum uzmanının olmaması ile ilgili ilgileri yok mu? İkinci bir kadro için niye gayret sarf etmiyorlar? Bizim derdimiz vatandaşın en iyi sağlık hizmeti alması.”şeklinde konuştu.

“İlçemiz için büyük avantaj”

Başhekimi ziyaret ettiklerini söyleyen HDP Dilovası İlçe Eş Başkanı Sabri Uçar, “Yaşanan sağlık problemleri, kadın doğum, göz, pratisyen hekimler ile ilgili Başhekimlik gerekli olan bilgileri verdi, eksikleri söyledi. Müracaatlarını da ilettiler. Vekilimizin sağlık komisyonunda olması ilçemiz için büyük avantaj sağlayacaktır. Hastanemizin sorunlarını da mecliste gündeme getirerek çözüme kavuşturacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocaeli halkı en iyi sağlık hizmetini almalı

Dilovası ve Kocaeli halkının en iyi sağlık hizmetini almasını isteyen Gergerlioğlu, “Ben Meclis Sağlık Komisyonu üyesi olarak elimden geleni yapmak için bu tespitleri ve ziyaretleri yapıyorum. Önemli olan eksikliklerin giderilmesi ve halkımızın en iyi sağlık hizmetini almasıdır.” dedi.

Yorumlar