24 Şubat 2023

Artı TV

Kentte önemli bir yıkım var! Ağır bir darbe almış, Adıyaman ne zaman belini doğrultabilecek? İlk anların şokunu yaşadıktan sonra yüz binlerce kişi buradan ayrılmış! 300 bin kişi civarında başka illere göç eden insanlarımız var! İmkanı olamayanlar gidemedi!

Yakın akrabalarının yanlarına gitti insanlar! Giden kurtuldu anlamında bir şey yok giden de büyük sorunlar yaşıyor! Çadırkentler oluşturulmuş ama çok geç kalmış! Nereye gitsek bize ” 3 gün devlet yoktu, kimse yoktu.” denildi! Önemli gecikmeler yaşanmış!

3 gün boyunca önemli çalışma yapılmadığı için insanlarımızı kaybetmişiz! Bunu kurtarma çalışmaları yapan STK’lar, gönüllüler anlattı! 48 saat uyumadan çalışan bir arkadaşla konuştuk. “Burada devlet yetkilileri yoktu.” diyor 15 kişi 105 kişi kurtarmışlar!

Önemli koordinasyonsuzluk var !İş makinesi var “Enkaza müdahale et.” diyor, “Ben talimat almadım bir şey yapamam.” deyip müdahale edilmemiş! Yabancı ekipler ve madenciler nitelikli çalışıp insan kurtarmış! Halk çevre illere ve tüm şehirlere minnet duyuyor!

Adıyaman’da birçok yerde su yok! Temizlik yeterli sağlanmıyor!Hekim olarak bende enfeksiyon hastalıkları riskinin arttığını düşündürüyor! Klor çalışması yapılmıyor! Uyuz, bitlenme gibi rahatsızlıklar oluşabilir! 19 gündür 1 kere yıkanabildim diyenler var!

Çadır ihtiyacı had safhada! Birçok kişi hem şehirde hem köylerde insanlar çadır istiyor! Çadır olsa bile ısıtma yeterli olmuyor, küçük çocuklar var hasta olmuşlar! Asbeste karşı yeterli önlemler yok!

Şehirde toz oranının yüksek olmasından dolayı alerjik, enfeksiyon hastalıkları artıyor! Gönüllü arkadaşlarımız var @ttborgtr@diyartabip@adymntabipodasi ve @KESK1995 burada! İnsanlar çadırlarda ısınmaya çalışıyor! Aşevleri var.

İktidar yetkilileri kimseye engel olmayın! Çocuklara yönelik rehabilitasyon çalışmaları var! İktidar yetkilileri:” Her şey bizim elimizde olsun, kimse bizden izinsiz iş yapmasın.” deniliyor! 3 gün boyunca AFAD yoktu gelip “Biz kontrol edelim.” diyorlar!

Yorumlar