22 Şubat 2024

Gergerlioğlu: “8. Yargı paketinden büyük beklentiler vardı mahpuslar, mahpus yakınları ve birçok konudan mağdur olan insanların beklentileri karşılanmadı daha da olumsuz unsurlar getirildi! İnsanların büyük beklentisi vardı. Biz zaten büyük beklenti içinde olmaması gerektiğini aylardır, yıllardır söylüyoruz. İktidarın birçok konu hakkında adalet yönünde adım atmak istemediğini söylüyoruz. İktidar yaptığı zulmü az buluyor daha da fazlasını yapmaya çalışıyor!

@AYMBASKANLIGI ‘nın iptal ettiği yasalar vardı bu yasalara karşı hamleler yapıldı! Bu hamlelerin en başında; “Terör örgütüne üye olmamak ile birlikte terör örgütü mensubu” kişiler ile ilgili

@AYMBASKANLIGI iptal kararı verdi, 8. yargı paketinde bu madde getirildi! Tamamen ön yargılar ile hareket ediliyor! “Avrupa Birliği yolunda mesafe kat ediyoruz.” deniliyor AB projelerinden büyük paralar alınıyor, insan hakları eylem planı, yargı paketlerinin masraflarının parasını AB’den alıyorlar ama AB müktesebatının tam tersi yasalar çıkartılıyor! 8. Yargı paketinde bir mağdurun derdine çözüm yok! Mükerrir yasası bekleyen ve tahliye bekleyen mahpuslar yakınları var hiçbir adım yok! KHK ile ihraç edilmiş yüz binlerce insanın legal fiillerle yargılanmadığı, legal fiillerin illegal olarak tanınması ile ilgili AİHM’in Yüksel Yalçınkaya kararı ile ilgili bir çözüm var mı? Yok! Erler, kursiyer teğmenler, öğrenciler ile ilgili bir gelişme yok! Adil olmayan yargılamalarla kendilerine getirilen emri yerine getirilen gariban gençler ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi! Herhangi bir adım var mı? Yok! TMK’da değişiklik yok! Kayyım atamalarını kolaylaştırma var! “Terör ile ilişkisi olduğundan şüphelendiğimiz şirketlere kayyım atanır.” gibi bir madde var! Kayyımı kolaylaştırıyor! 15 Temmuz darbe girişime karşı mücadele edenler yasal zırh içinde gibi bir yasa çıkartmışlardı, bu kayyımlar da yasal zırha kavuşturuluyor! 5000’e yakın yargı mensubu için sadece %10’un göreve iadesi sağlandı kıyametler koptu! Zaten gayri hukuki yaklaşımlar gösteriyorsunuz 500 kişi iade edilmiş garip bir durum mu? Cumhurbaşkanı’nın emri ile HSK harekete geçti, iade edilenler hakkında inceleme başlatıldı! Yargı niye var?

@AYMBASKANLIGI ihlal kararı veriyor!

@MustafaSentop ve

@NumanKurtulmus döneminde AYM’nin ihlal verdiği yasalar ile ilgili adım atılmıyor! AYM Başkanı’na hakaret eden iktidar ve Cumhurbaşkanı var, Danıştay da aynı muameleye maruz kalıyor!

@AYMBASKANLIGI kapatılmak üzere, başkanı değişecek ve iyice hukuktan uzaklaşan bir kurum haline gelecek!

Ben

@AYMBASKANLIGI tarafından suçsuz görünen ve zulme uğradığı apaçık ortaya çıkmış kişiyim. Benden sonra

@AYMBASKANLIGI yasa çıkartın dediler ama çıkartmadılar ve

@CanAtalay1 mağduriyet yaşadı! Yasayı özellikle çıkarmadılar. “Muğlaklık var” diye işin içinden çıktılar! Adalet Komisyonu’nda 2 gün boyunca direndik. Biz önemli bir muhalefet sergiledik fakat çoğunluk bizde olmadığı için AKP ve MHP oyları ile maddeler geçti! İktidar vekilleri birilerinin kulu kölesi olduğu için bizim dediğimizi doğru bulsalar bile oylayıp geçtiler! Biz ülkedeki tüm hukuksuzlukları anlattık! Cezaevlerinde insanlar ölüyor, hasta mahpuslar sağlık haklarına ulaşamıyorlar, tedavi sorunları var! Türkiye hasta mahpus ve intihar oranlarında 1. sırada. Bu konuda adım atılması lazım! 500’ü aşkın bebek, çocuk cezaevlerinde kalıyor. Onlara göre yasal değişiklik yapılması lazım! Hasta mahpuslar ile ilgili yasa, yönetmelik yok! Paçaları tutuşunca genelge çıkartılıyor, yasal değişiklik yapılmıyor! Denetimli serbestlik ve şartlı tahliyeler ile ilgili sorunlar var! Adli ve siyasi mahpus ayrımı yaparak siyasi mahpuslarda denetimli serbestlik ve şartlı tahliyeleri zorlaştırdılar!

Yorumlar