28 Temmuz 2023

Flash Haber TV

Bir tarafta gerçekler var bir tarafta da bu gerçekleri haber yapmak isteyen gazeteciler var. Gerçek haber yaptıkları için de cezalandırılıyor!

Yağma talan devam ediyor insanlar sıcaktan kavruluyor. Bunları haber yapmak istiyorsunuz sonra da cezaevine giriyorsunuz.

Türkiye’de Gazetecilik’ raporu: 20 yılda tutuklanan gazeteci sayısı 848. Burada sürece bakmak gerekiyor. Bu büyük bir olumsuz rekordur!

Gazetecilik zor bir meslek. İktidarın aleyhine olduğu düşünlen bir haber yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz. Akredite edilmiyorsunuz ve haber takibi yapamıyorsunuz.

İşte en son gazeteci arkadaşlarımızın gözaltına alınması son trajik olaydı. Fırat Can Arslan tutuklandı. Gözaltına alınan diğer gazeteciler Evrim Deniz, Sibel Yükler, Delal Akyüz ve Evrim Kepenek ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Biliyorsunuz 13 gazeteci arkadaşımız geçen tahliye dilmişti. Bu konuda Fırat Can Arslan konuyu derinlemesine araştırmış ve mahkeme heyetindeki üye ve savcının karı koca olduğunu ortaya çıkarmış. Bunun üzerine sen misin haberi yapan diyerek bu gazeteciyi tutukladılar. Uydurma bahanelerle terörde çalışan kamu görevlisinin kimliğini açık etmek demiş. Biz bilmiyor muyuz bunun altında yatan gerçekleri.

Daha geçen İzmir Karaburun savcı ve hakim karı koca sırf MHP ilçe başkanı sebebiyle sürgün edildiler. Biz bunları görmüyor muyuz? Kimi zaman terfi kimi zaman da sürgün olarak mahkeme heyetleri tayin ediliyor!

Fırat Can Arslan tutuklandı. diğer gazeteciler Evrim Deniz, Sibel Yükler Delal Akyüz ve Evrim Kepenek ise bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gözaltı sürecinde kelepçelenerek itibar suikastine tabi tutuldular. Ben de aynısını yaşadım biliyorsunuz. Bir haberi retweet ettim diye cezaevine gönderildim. Cezaevine gönderilirken de darp edilmek istendim. Bütün toplum bu görüntüleri gördü!

Gazeteci arkadaşlarıma geçmiş olsun telefonu açmak istiyorum ama telefonların alınmış diye ulaşamıyorum! Bu da aslında başka bir cezalandırma metodu

@TC_icisleri

@adalet_bakanlik buna çok temessül ediyor!

Gazeteci gazetecidir. Ben iktidar ya da muhalif diye kabul edemem. Diyarbakır’daki mahkemede gazeteci arkadaşlarımızın ifadelerini okudum. Bu ifadelerde çocukların nasıl yıprandığını gördüm. Bunları neden yaşıyorlar? İktidarı eleştiren rahatsız eden haber yaptıkları için! Gazeteci görevini yapacak gazetecilik suç değildir! Kim rahatsız olursa olsun!

İktidarın çoğunluğu ile geçen yasalar mesala Akbelen sonrasında böyle ihlallere sebep oluyor! Canım ciğerimiz ormanlarımız bizzat insanlar tarafından yok edilmeye çalışılıyor! En son Eş Genel Başkanımız

@ibrahimyesilsol a yapılanlar herkesin gözü önünde bu kabul edilebilir mi? Kınıyoruz!

Jandarmanın gözüne biber gazı sıktığı Kazım Kızıl: Akbelen’de özel bir çaba var diye açıklama yaptı. Bu tavır bize Gezi Parkını da hatırlattı! Basın Özgürlüğünde her geçen sene daha da geriliyoruz. Bu da demokrasi var mı yok mu onu gösteriyor!

Ülkedeki demokrasinin en büyük göstergesi ifade özgürlüğü var mıdır sorusuna verilen cevaptır. Sonrasında da kamu hizmeti veren gazeteciler bunu ne kadar kullanabiliyor? Bunun cevabı ülkenin demokratik ya da anti demokratik olduğunu gösterir.

OECD Raporuna göre geçim darlığı açısından Türkiye birinci sırada durumdadır.

UNESCO: Türkiye, kitap okuma oranında 86’ıncı sırada Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86’ncı sırada!

Çocuklar çok sağlıksız gelişiyorlar! Biz yandan zayıf bir yandan da bodur çocuklar gelişmeye başladı. Nesil emniyeti zarar görüyor. Zihinsel olarak büyük sıkıntılar yaşanıyor!

İnsanlarımız ülkeden ayrılıyor. Beyin göçü anlamında büyük vurgular var. 28 bin kişi geçen sene yurt dışına çıktı. Bu sene bu sayı daha da artmış durumda. İfade özgürlüğünün ayaklar altına alındığı çocuklarınız sağlığının tehdit edildiği bir ülkede kim yaşamak ister?

Mustafa Said Türk 86 yaşında bu hasta haliyle bez bağlı

@TCYargitay kararını onadı seni hemen cezaevine götüreceğiz diyorlar! Manisa’da 5 yıl önce beyin kanaması geçiren ve en temel ihtiyaçları bile bakıcılar tarafından karşılanan 86 yaşındaki Mustafa Said Türk’ün hakkındaki hapis cezası onandığı için cezaevine girme ihtimali var. Ailesi, infaz erteleme başvurusu kabul edilmeyen Türk’ün bu halde cezaevine götürülmesinden endişe ediyor.

Manisa 3. ağır ceza bu ağır kararı vermiş. Mustafa Said Türk’ü cezaevine gönderecekler. Bu nasıl kabul edilebilir! Eften püften nedenlerle bu adamı cezaevine götürecekler. Adamcağıza yapılan muamele nedir? Bu ülkede

@adalet_bakanlik Bakanı yok mu? Daha önce de

@abdulhamitgul bunları yapardı sonra

@bybekirbozdag aynı zulümleri yaptı! Şimdi de Sayın

@yilmaztunc bir sözün yok mu? Zulüm bebeklere dedelere kadar gelmiş!

Çetin Doğan 85 yaşlarında mide kanamaları yaşıyor! Biz mahpus kimliğine bakmayız! Benim için önemli olan mağduriyettir!

@adalet_bakanlik

Yusuf Bekmezci, Nusret Muğla vakaları daha yeni! Bu insanların nesini tutuyorsunuz dedik! Bu insanlar artık hayatta değiller.

Hasta Mahpusların ailesine veda hakkı vardır. Bu iktidar bu insanlara hasta yatağında Kur’an okuma hakkını elini tutma hakkını elinden alıyorlar. Tabutta veriyorlar mahpusları. Hukuk adalet ayaklar altında. Bu zulüm artık bebelere, dedelere, ninelere ulaşmış durumda. Bu iktidarı getirenlerde bu zulümlere de ortak olduklarını bilsinler!

Bu zulmü ortaya koyan iktidarı getirenlere de elinize sağlık diyorum. Görün işte iktidarınız neler yapıyor!

Kocaeli Şehir Hastanesinde Gökkuşağı renkleri ile süslemeler yapılmış. Maksat içi daralan hastaya görsel olsun. Bunu gören

@06melihgokcek tweet atmış. Sende mi LGBTİ’sin demiş. Bunu üzerine apar topar renkler değiştirilmiş durum bu!

Kafaya bakın durum bu! Renkleri yasak diye cezaevine almayan iktidar bugün de hastanede renkleri birisi tweet attı diye hemen kaldırıyor.

Erdoğan çıkıyor meydana bir LGBT diyor bir Kandil diyor bütün dertleri sıkıntıları unutturuyor!

Yanlışların yapıldığı bunların halka fatura edildiği ortamda herkes yurt dışına gidiyor. Daha sene dolmamış 1400 hekim yurt dışına gitti. Meriçten gitmeye çalışanları düşünün bir de. Bu gidenlerden 16 bebek bu sularda boğuldu. Kimse bu ülkede durmak istemiyor!

En çok konuşacağımız konu tarla sahibinin ezdiği 4 yaşındaki Esmanur yani mevsimlik tarım işçi sorunları olmalı. Ben gittim o tarlalara nasıl zor şartlarda çalıştıklarını gördüm. İnsani durumları çok aşağılarda! Çok kazalar yaşandı öldü insalar.

Tarlalarda tarım işçileri ırkçılığa maruz kaldılar! Esmanur gibi otların içinde uyuyan 4 yaşındaki çocuk ezildi!

Dengeli ekonomik bir sistem geliştirmezseniz! Sürekli göz veren doğu bölgeniz olursa bu trajediler yaşanmaya devam edilir! Bursa İnegöl’de gölgede uyuyan Esmanur’un feryadını kimse duymadı! Bu dram en önemli bir olaydır!

Yorumlar