23.09.2023

Kocaeli Gazetesi

Darıca’nın sorunlarını yerinde tespit eden YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 501 numaralı otobüslerin vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. Otobüslerin balık istifi gibi dolu olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, HDP ilçe Yöneticisi Alaattin Artuğer ile söyleşi yaparak ilçenin sorunlarını dinledi.

Darıca Osmangazi Mahallesindeki saat kulesinin önünde 501 numaralı otobüs hattı ile alakalı sorunları inceleyen Gergerlioğlu, “Darıca’nın özellikle trafik sorunundan vatandaşlar şikayetçi. Hem ilçe yöneticimiz hem de Darıca’lı arkadaşımız Alaattin Artuğer yanımızda ve Darıca trafiğinden şikayetçi. Darıca’daki otobüslerin çok kalabalık olması ve balık istifi gibi doldurulması konusunda vatandaşlarımız sitem ediyor. Ayrıca 501 numaralı otobüslerin çok geç geldiğini ve duraklarda çok fazla yığılmalar olduğunu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

HDP Darıca İlçe Yöneticisi Alaattin Artuğer ile YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun söyleşisi şöyle:

Alaattin Artuğer: Darıca’da yaşayan yurttaşlar olarak Darıca’da 501 hattında çalışan araçların keyfi uygulamalar yapmasından özellikle rahatsızız. İşimize gittiğimizde 20-25 dakika yeri geldiğinde 40 dakika araç beklediğimiz oluyor. Bunun sebebi ise araçları artık havuz sistemi olarak çalıştığı için yolcunun bekleyip beklememesi şoförlerin pek umurunda olmuyor. 3 yolcu alan aracında 30 yolcu alan aracında karı bir havuzda toplanıyor onu bölüşüyorlar. Mağdur biz oluyoruz, işimize gecikiyoruz Darıca’da veya başka bir mahallede herhangi bir işimiz olduğunda araç beklediğimizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Varacağımız yerlere ya geç varıyoruz ya da mağduriyetler yaşıyoruz. Bu anlamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘ne, Darıca Belediyesi’ne, Ulaşım Daire Başkanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Darıcalı olarak bu sorunun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok ciddi bir sorun halkta da çok ciddi anlamda şikayet var. Duraklarda 10 kişi 15 kişi araç bekliyor. Yolcular her tarafta biriktiği için gelen araçlar balık istifi gibi oluyor. Kalabalık olduğu için yolcular şoförler ile gerginlik yaşıyoruz. Bu araçlarda klimada çalıştırıldığını da görmedik, dolayısıyla çok ciddi bir sorundur bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Umarım bir an önce çözülür.

Gergerlioğlu: Bu sorun oldukça önemli bir sorun. Darıcanın artan nüfusu nedeniyle de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Biz tekrar gündeme getireceğiz Kroman Çelik fabrikasının yarattığı çevre, ses kirliliği de çok önemli, bununla ilgili de biz tekrar onun üstüne gideceğiz ama konuyla ilgili yine söylemek isterseniz buyurun.

Alaattin Artuğer: Darıca’da Kroman Çelik vatandaşlar için çok ciddi bir sorun. Yerleşim alanı içerisinde devasa bir fabrika ve bu fabrika zehir saçıyor. Fabrikanın bacasının zehir saçtığını defalarca söyledik. Fakat Kroman Çelik’te değişen hiçbir şey yok ölüm saçmaya devam ediyor. Kroman Çelik’in mahalle içinden taşınıp çıkartılması gerekiyor.

Gergerlioğlu: Biz Kroman Çelik meselesinin üstüne tekrar gideceğiz vatandaşlar oldukça şikayetçi, Darıca halkımızı dinledik, gündem etmeye devam edeceğiz. Darıca halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar