12 Ağustos 2020

KÜRSÜ TV

YouTube

HDP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ/İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ

1) İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU, İSLAMİ CAMİADAN GELDİĞİNİZ VE KYK’LILAR ADINA ÇOK FAZLA HAK SAVUNDUĞUNUZU BBİLİYORUZ. TÜM BUNLAR SİZDE VARKEN NEDEN HDP’ DE SİYASİ FAALİYET SÜRDÜRÜYORSUNUZ?

CEVAP: HAKSIZLIĞA UĞRAYAN KİM OLURSA OLSUN ONUN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK. HDP TÜM TÜRKİYEDEKİ HAKSIZLIKLARA KARŞI GAYRETLİK EDEN BİR PARTİ. KİMLİĞİNE BAKMAKSIZIN YILLARCA MAĞDURUN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIM.

06,15 2. SORU 2) 12 EYLÜL 1980 DÖNEMİNDEN BUGÜNE KADAR CEZAEVLERİNDE ŞİDDET UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR. NEDEN ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMİYOR? AVRUPA İNSAN HAKLARI NEDEN BU NOKTADA İŞLEMİYOR?

Cezaevlerinde haksız hukuksuz işlemler yapılıyor. Dünden ders almamış bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

14,42 3.soru 3) Avrupa işkenceyi önleme komitesinin açıkladığı rapora göre Türkiye’nin sicilinin bozuk olduğu açıklandığına göre İKTİDAR PARTİ bu duruma nasıl bir açıklama yapacak? Veya nasıl bir açıklamada bulunacaklar? Cevap: Kaçırılan kişiler bizleri resmi görevliler kaçırdı ve bir yerlerde işkence edildik diyorlardı. Bu konularda açıklama yapılması lazım. Çünkü işkenceyi önleme komitesi net bir şekilde bulgularla bunları ortaya koymuştur. Bizde bu açıklamaları bekliyoruz.

15,55 4.soru 4) Yeni kurulan partiler? Ve Sayın Meral Akşener’e yapılan evine dön çağrısı Türkiye’de ki siyaset hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Erdoğan iktidarı düşmekte, erimekte olan bir iktidar. Yavaş yavaş eriyen bir buz kütlesini andırıyor. Demokrasi ve hukuktan uzaklaşmış, gücüne güvenerek iktidarını sağlam tutmaya çalışan bir reis var karşımızda. İktidarda kalmak için uzatma dakikalarını oynuyor. Erdoğan iktidarı artık bitmiş bir iktidar. Erdoğan iktidarı bataklıkta çırpınan bir iktidara benziyor. Çırpındıkça batıyor. Battıkça çırpınıyor. Ve bu da batışını hızlandırıyor. Dini, ahlaki değerleri kullanarak bir yerlere ulaşmaya çalışıyor. Baskıcı otoriter liderler hep bu yollara başvuruyor. Ülkeye büyük bir zarar verecekler. Halkın isteğine göre gitme gibi pekte bir düşünceleri yok. Düşüşünü Durdurmaya Çalışan İktidarın Beyhude Çabaları. Kutuplaşma kavgasına dahil olmak istemiyoruz.

21,47 5.soru 5) Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı’nın çizmiş olduğu politikayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

23,14 6.soru 6) İstanbul Sözleşmesi hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim? Kadının haklarını korumaya yönelik bir sözleşme. Bizim bu sözleşmeyi koruyup, kollamamız ve geliştirmemiz lazım. Kadın konusu çok istismar edilmiştir. Kadınlar binlerce yıldır dışlanmış, ötekileştirilmiş ve hakları çiğnenmiş durumdadır.

30,35 7.soru 7) İktidarın aslında kadına şiddet olaylarında temelinde yatan sebepleri bulmaları gerekmiyor mu? Ekonomide sıkıntılar, işsiz kalmış erkek kavgalar çıkarıyor. Kadınla tartışıyor. Ve bedelini kadınlar ödüyor. Veyahut sosyolojik olarak kadın erkek arasındaki tartışmaların yaşandığı bir toplumda bedeli kadın ödüyor. Modern aile, geleneksel aile çatışmalarında bedeli kadın ödüyor. Kadın sığınma evleri yetersiz kalıyor. Devlette bu anlamda çözüm bulamıyor. İktidarın kadın politikaları geliştirmesi lazım.

Yorumlar