18.03.2021

Bianet | Evrim Kepenek

Vekilliğinin düşürülmesi sonrası partililerle birlikte Meclis’te “Demokrasi Nöbeti” başlatan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu muhalefete, “Toplumun gerisinde kalıyorsunuz” diye seslendi ve ekledi: “Biz AYM kararı açıklayana kadar buradayız, sizleri de bekleriz.”

“Ben ve arkadaşlarım gece boyu buradaydık. AYM kararını açıklayana kadar da buradayız. Muhalefet partilerinin çekinceleri var onları anlıyorum.

“Kamuoyunun çok yüksek bir tepkisi var. Tüm kamuoyuna destekleri için teşekkür ediyorum. Bu desteğin daha da artmasını ümit ediyorum. Burada her an büyüyen bir adalet nöbeti var…”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesi sonrasında Meclis’te adalet nöbeti başlattı.

Gergerlioğlu’nun milletvekilliği neden düşürüldü?
Gergerlioğlu, 2016’da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018’de “örgüt propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Ceza Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından geçen günlerde onandı. Yargıtay kararının ardından açıklama yapan Gergerlioğlu hükmün siyasi olduğunu ifade etti.Cezanın kesinleşmesinin ardından Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı ve TBMM’ye gönderildi. Gergerlioğlu bununla birlikte kendisine verilen cezayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. 

“Muhalefet toplumun gerisinde kalıyor”

Dün geceyi (17 Mart 2021 Çarşamba) Meclis’te geçiren Gergerlioğlu “evden çantası ile çıktığını” hatırlatıyor ve şöyle diyor:

“Tüm geceyi burada geçirdim. Gece boyunca arkadaşlarımızla sohbet ettik her birimiz koltuklarda uyuduk. Sabahleyin dayanışma içinde kahvaltımızı yaptık.

“Biz AYM kararını bekliyoruz. Burada adaletsiz bir durum var. Bir hak gaspı irade gaspı var. Kamuoyu bunu kabul etmiyor.

“CHP grup başkanvekili de protesto etti ancak muhalefetten daha güçlü bir destek beklerdim. Bireysel anlamda destekleri oldu ancak daha güçlü bir destekle dün yanımızda olmalarını isterdik. Türkiye kamuoyu da bu durumu eleştirdi.

“Bu durumu sadece ben değil kamuoyu eleştiriyor. Burada büyüyen bir adalet nöbeti var ve muhalefet toplumun gerisinde kalıyor. Toplum, kamuoyu bana destek oluyor.

“Burada konu ben değilim burada olan bir haksızlık, adaletsizlik durumu var. Bir haksızlığa toplum tepki gösteriyor ve muhalefetin tepkisi cılız kalıyorsa sorun burada. Muhalefet toplumun gerisinde kalıyor.

‘Herkese teşekkür ederim’

“Benim vekilliğim haramilikle elimden alındı. Gaspla alındı. ‘Biz yaptık oldu” dediler. Bize, bana, partime açıkça zulmediyorlar.

“Bu alınan hukuksuz bir karardır. Biz bunu kendilerine de söyledik. Kamuoyu desteğine teşekkür ediyorum. Dayanışmayı büyütsünler. Bugün bana yapılır yarın başkasına yapılacaktır. Benim hırsızlıkla haramilikle vekilliğim alındı, gasp edildi.

“Biz AYM kararını açıklayana kadar buradayız, direnişe devam ediyoruz. Tüm muhalefeti de buraya davet ediyorum.”

Yorumlar