17 Nisan 2023

Değerli arkadaşlar öncelikle şunu sorayım bayrama hazır mıyız? Ama gerçek bayrama hazır mıyız? Yarın Ramazan Bayramı evet o zaten bilinen bir şey. Peki 14 Mayıs’taki Cumhur Zulüm ittifakından kurtuluş bayramına hazır mıyız arkadaşlar?

Biz günlerdir sokaklardayız, caddelerdeyiz, semtlerdeyiz, mahallelerdeyiz ve canlı bir ruh görüyoruz! Artık bu halk bu iktidardan kurtulmak istiyor! Artık “Bye bye Erdoğan” diyoruz “Bye bye Erdoğan” Gönderiyoruz!

Meclis’te on binlerce zulme haksızlığa, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın ayrım yapmaksızın karşı durduk. Milletin vekili olmaya çalıştık, bu halkın vekili olmaya çalıştık, bu topraklardaki tüm halkların vekili olmaya çalıştık!

2019 belediye seçimlerini kazandık, hazmedemediler kayyım atama işlemleri yaptılar, her hukuksuzluğa imza attılar. Temsilciniz olarak Kocaeli’den Ankara’ya giden bizi mecliste uyduruk yargı kararıyla vekilliği düşürerek cezaevine attılar!

İstedikleri kadar cezaevine atsınlar zulmetsinler istedikleri kadar bu partinin değişmez Eş Genel Başkanı Sn.

@hdpdemirtas Sn.

@FigenYuksekdag ve diğer arkadaşlarımızı zindanlara atsınlar hiçbir zaman boyun eğmedik diz çökmedik ve çökmeyeceğiz.

Yapılmak istenen sadece biz arkadaşlarımızı meclisten çıkartmak biz halkın vekillerini, meclisten uzaklaştırmak değildi, yapılmak istenen sizlerin iradesini ayaklar altına almaktı!

AK Parti MHP Cumhur zulüm ittifakı bu faşist ittifak halkın iradesiyle gönderilen vekilleri her türlü hilekarlıkla zorbalıkla cezaevine atmaya çalıştı ve daha sonra ne oldu? Onları utandıran gelişme oldu. Acaba yüzleri var mı kızaracak mı?

@AYMBASKANLIGI hakkımızdaki kararın tamamen hukuka Anayasaya aykırı olduğuna karar verdi ve meclise temsilciniz olarak geri döndükten sonra cezaevine girmeden önce de ne söylemişsek A’dan Z’ye söylemeye devam ettik ve devam edeceğiz!

Yılmadık, mücadeleden vazgeçmedik. Biz mecliste hep şunu söyledik; tüm haksızlıklara, tüm kayyım zorbalıklarına, tüm Parti kapatmalarına karşı şunu söyledi hep; haklıyız çünkü bundan dolayı güçlüyüz çünkü bundan dolayı kazanacağız!

Bu ülkede zulümler var Kürt meselesi, insan hakları sorunları, hukuksuzluk zirvede, anayasa ayaklar altında, tek parti rejimi var ve otoriter rejimle yönetiliyor ve eğer seçimlerde iktidarın gitmesini sağlamazsak ülke bir diktatoryaya dönecek.

Gebze’nin seçimlerde önemi çok büyük. Gebze İlçe Eş Başkanlarımız yönetim kurulumuz burada, milletvekili adaylarımız burada. Gebze diğer ilçelere göre adeta tek başına Kocaeli kadar ayrı bir il değerinde büyüklüğünde cesametinde bir yer.

Gebze’nin ağırlığını bildiğimiz için sizden çok iyi çalışma bekliyoruz. Bakın bize yapılan bana yapılan, partime yapılan, doğrulara yapılan, mazlumlara yapılan bu zulümleri önlemek ve buna en keskin cevabı vermek sizin elinizdedir arkadaşlar.

Bizim partimizi mi kapatmaya çalışıyor? Seçim üstü sıkıntıları yaşamamıza mı meden oluyorlar? Arkadaşlarımızı zindanlara mı atıyorlar? O halde bizim seçimde cevabımız Kocaeli’den 1 değil en az 2 vekil göndererek onlara hadlerini bildirmektir!

Bunu yapabilecek güç irade istek heyecan sizde var. Kapı kapı, sokak sokak, cadde cadde ev ev dolaşarak bunu sağlayacağız . Kocaeli’de zulme uğrayan haksızlığa uğrayanların ne kadar güçlü olduğunu Yeşil Sol parti eliyle gerçekleştireceğiz.

Yanımda Avukat, hukukçu, Dersimli Eylem Arzu Kayaoğlu arkadaşım, Zeliha Göksugüzel arkadaşım, Mehmet Emin İnce kardeşimiz yanımda, Gebze’den kardeşimiz yoldaşımız yanımda ve sahada çalışan arkadaşlarımızla biz sizden yine vekalet istiyoruz!

Mecliste en çok çalışan vekillerden birisiyim 6004 soru önergesi ile konusu itibariyle en çok soru önergesi veren milletvekiliyim 202 basın toplantısıyla on binlerce hak ihlalini mecliste anlattım en çok basın toplantısı yapmış milletvekiliyim.

@adalet_bakanlik denen aslında Zulümat Bakanlığı olan bakanlığa en çok soru önergesi veren milletvekiliyim çünkü bizim derdimiz adalet aramak. Adalet iddiası ile ortaya çıkan ve zulümattan başka şey yapmayan bu bakanlığa binlerce soru sorduk!

Gebze’den yüksek bir oy oranı talep ediyorum ve meclise gittiğimizde Gebze’den gelen oylarla 1 değil 2. vekili çıkardığımızı söyleyelim. Gebze halkımızın çok önemli desteğine ihtiyacımız var ve azimli iradeli çalışmanızın olacağını biliyorum.

Partimiz

@Yesilsolkocaeli İl Örgütümüz ve Kocaeli milletvekili adaylarımız ile birlikte Gebze’de

@4duvardernegi ziyaretimiz. Derneğin Genel Başkanı

@OzkanYormaz ‘ı ziyaretimiz esnasında temsili “82. Koğuş” ziyaretimiz!

@OzkanYormaz :”Türkiye’de 350 bin hükümlü ve tutuklu var ve büyük bir20 yaş grubu. Gençler ülkemizin gençleri. 4 milyon uyuşturucu bağımlısı var ve uyuşturucu kullanma yaşı ne yazık ki 12’lere düştü. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz.”

Gergerlioğlu: “Çocukların ikameti hapishaneler koğuşlar olmasın diyorsunuz. Yaşadıklarınızı fotoğraflarla temsil etmişsiniz buraya gelende farkındalık oluşsun.” .

@OzkanYormaz :İktidarlar bir okul fazla yapsın bir hapishane eksiltmiş olursunuz!

Gergerlioğlu:Derdimiz gençler buralara girmesin. Çıkmışsa da hayata kazandırılsın topluma kazandırılsın diyorsunuz.

@OzkanYormaz :Mutlaka topluma kazandırılmaları lazım,iş bulmaları lazım mutlaka onların insanlar tarafından kucaklanması lazım.

Başkan

@OzkanYormaz farkındalık oluşturmak amacıyla proje yapmış tebrik ederiz. Umarım farkındalık oluşur ve suça bulaşmaktan gençler uzaklaşır ve cezaevi çıkışında iş bulma açısından devletin yapamadığını dernek olarak yapmaya çalışıyor.

Değerli arkadaşlar etkili bir topluluk ile buradasınız, sağ olun güzel bir şekilde karşıladınız

@uid_der. Çok önemli bir işle uğraşıyorsunuz ve içindesiniz. Biz de siyaset alanında bu konuyla ilgili elimizden geleni yapmaya çalıştık.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesiydim ve biz bu komisyonda çalışan hakları ile ilgili bir alt komisyon oluşturulması için teklif verdik fakat iktidar

@Akparti

@MHP_Bilgi grubu bunu kabul etmedi. Gayretimiz maalesef kesintiye uğradı!

İş cinayetlerinde Avrupa’da 1. Dünya’da 2. sıradayız ve iş güvenliği ile ilgili oldukça önemli sıkıntılar yaşanıyor. Konuyu yakından takip ettik. Kocaeli’deki ve ülkedeki iş cinayetlerini yakından takip ederek soru önergeleri verdim!

Bakanların yüzüne birçok iş cinayeti ve iş güvenliği ile ilgili kazaları sordum ve cevap vermeye zorladık. 28 Nisan’ın çalışanlar için iş cinayetleri nedeniyle farkındalık günü olması açısından bir yasa teklifi verdim Meclis’te!

Kocaeli’de birçok işçinin ölümüyle veya yaralanmasıyla sonuçlanan vakaları takip ettik. Çayırova’daki fabrika yangını önemli büyüklükte yangındı ve defalarca Bakanlığa ve Bakan’a sorarak takibini yaptık ve halen bu konuda takip yapıyoruz!

İşçi grevlerini yakından takip ettik ve meclisteki basın toplantılarımızda işçilerin sesi olduk. Türkiye’nin dört bir tarafındaki işçilerin, grevlerini anarak desteklediklerimizi beyan ettik hemen her hafta işçi grevlerindeki durumu anlattık.

Kocaeli’den güçlü bir vekil katılımı ve temsili ile Kocaeli gibi önemli bir sanayi kentinin sorunları işçi dayanışması çok daha iyi bir şekilde yaşatılabilir. Bunun için de desteklerinizi bekliyoruz.

Bizzat burada Kocaeli’de birçok greve katılım göstererek ziyaret ettik ve destek verdik kardeşlerimize. Yoğun bir takipte bulunduk!

@Migros_Turkiye de işçi arkadaşlarımızın sendikanın göz yummasıyla sarı sendika hüviyeti kazanarak patronla anlaşarak işçilerin haklarında kısıtlamaya yol açan uygulamalar var.Yaptığımız gündemden sonra geri adım ile haklar kısmen iade edildi

@Migros_Turkiye ‘de 60 bin işçiyi ilgilendiren hak gaspı bu, tam olarak hakları iade edilmedi. 1 Mayıs’ta da bu konu gündeme gelecek. Kısmi bir hak iadesi gerçekleşti. Biz onu yine takip ediyoruz, yine başvurular aldık yine gündem edeceğiz.

@Migros_Turkiye ‘deki işçi kardeşlerimizin haklarını soru önergeleriyle

@csgbakanligi ‘na soruyoruz, basın toplantılarımızda anıyoruz, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na dilekçe sunuyoruz sosyal medyamızda da konuyu işliyoruz!

Emek ve Özgürlük İttifakı olarak emek dünyasına ağırlık veriyoruz. İşçi dünyasının, iş güvenliği ile ilgili hususların yakın takipçisiyiz. Takibimizi yeni dönemde de sürdüreceğiz inşallah.5 yıl boyunca işçi hakları ile ilgili gündemler yaptık!

Emek ve Özgürlük İttifakı olarak emek dünyasına ağırlık veriyoruz. İşçi dünyasının, iş güvenliği ile ilgili hususların yakın takipçisiyiz. Takibimizi yeni dönemde de sürdüreceğiz inşallah.5 yıl boyunca işçi hakları ile ilgili gündemler yaptık!

Kocaeli gibi sanayi kentinden sadece 1 vekil yetmiyor. Gündeme getirmek için 2. sıradaki adayımız Av

@eylemarzukygl arkadaşımız

@yesilsolkocaeli 2. sıra adayımız olarak seçmenlerimizin daha fazla desteği ile birlikte milletvekili seçilebilecek

Bu toprakların kurtuluşu, ülkede insan haklarının tesisi için fedakarlığa hazırız bu yüzden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkartmayarak Erdoğan’ın karşısındaki en güçlü aday destek vererek onun bu otoriter, saray rejimini artık bitirmeye kararlı olan halka yardımcı oluyoruz.

Bize verdiğiniz yetki ile 5 yıldır önemli çalışma içinde olduk. Sizi temsil etmeye, sizin değerli oyları ile gönderdiğiniz Ankara’da TBMM’de haklarınızı korumaya ve Türkiye’de hukuk devletini oluşturmaya çalıştık. Yoğun şekilde gayret ettik.

5 yıl boyunca Partimiz

@HDPgenelmerkezi vekilleri olarak yoğun bir baskı altında kaldık fakat bütün bunlara rağmen sizleri onurla, gururla temsil etmeye çalıştık. Verdiğiniz her bir çok değerli oyun hakkını vermeye çalıştık!

Her biriniz vekalet vererek TBMM’de sizi temsil etmenin hakkını vermek önemli. Yoğun gayret sarf ettik. Neler yaptık? Türkiye’nin dört bir tarafını dolaştık ve Türkiye’nin dört bir tarafında tüm insan hakları sorunlarını anlatmaya çalıştık!

Başta Kürt, Alevi meseleleri, din ve vicdan özgürlüğü ve Türkiye’nin diğer sorunları; işçi, çevre hakları, KHK ile ihraç edilen insanların hakları, tüm bu sorunları anlattık, cezaevlerinde yaşanan sorunları yoğun bir şekilde anlattık!

Binlerce soru önergesi, onlarca araştırma önergesi, onlarca yasa teklifi ile halkımızın hakkını korumaya ve geliştirmeye çalıştık. Devamı için sizlerden onay bekliyoruz. Bunun için sahalardayız, 3 gündür Gebze’deyiz yoğun şekilde çalışıyoruz!

Günlerdir sokaklarda, caddelerde dolaşıyoruz, dernekler ile görüşüyoruz, insanlarımız ile hasbihal ediyoruz. Gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar herkes ile konuşuyoruz ve onları dinliyoruz ve herkes “Artık değiştirelim bu iktidarı.”diyorlar!

2 gündür yüzlerce arkadaşımız haksız hukuksuz şekilde gözaltına alındı ve iktidar yenilgisini durdurmaya çalışıyor. İktidar gözaltılarla tutuklamalarla kurtulmaya çalışıyor biz diyoruz ki; “Yaptıklarınız boşuna. Geliyoruz sizi gönderiyoruz!”

5 yıllık tabloya bakarsak Sizlerin verdiği yetki ile Türkiye’nin dört bir tarafından

@HDPgenelmerkezi adına vekil seçilerek Ankara’ya geldik ve yoğun uğraş içindeydik.Yerel seçimlerde kayyım atanması suretiyle partimizi durdurmaya çalıştılar!

Haksız, hukuksuz zorbalıkla atanan kayyımlar yürüyüşümüzü durdurmaya çalıştı.Burada sadece partimize yönelik engelleme değil, insanlığa yönelik engellemeydi. Deprem sonrası acil ve etkinli müdahale eden kayyım atanmamış belediyelerimiz oldu!

Devletin cebri gücü Erdoğan’ın elindeydi, cezaevleri açtı insanları oraya doldurdu şiddet dolu, ihlal dolu gözaltılarla insanları susturmaya çalıştı, aç susuz bırakmaya çalıştı, gençleri işe almamaya kendi yandaşlarını işe almaya çalıştı!

Malatya’ya, Adıyaman’a gittim ve kayyım atanmayan birkaç belediyemizin yaptığı çalışmalar ile insanlar doyuruldu, acıları giderildi, kol kanat gerildi. Uapılan kötülük halka, insanlığa yapılan bir kötülüktü. Bunu da yakinen müşahede ettik!

En güçlü olduğumuz zamandayız, gücümüzün zirvesine 14 Mayıs’ta çıkacağız. Son 5 yıldır bizi çok öfkelendirdiler, kızdırdılar, hınçlandırdılar ama 14 Mayıs bizim en güçlü olacağımız gündür arkadaşlar ve bugünün hakkını lütfen verelim!

Vekillerimize yönelik saldırılar yapıldı. Sahada iktidarın şımarttığı polisler aracılığı ile vekillerimiz itildi, tekmeler atıldı, bacağı kırıldı, benzeri birçok olay yaşandı fakat yürüyüşümüzü durduramadılar. Israrla yürüyüşümüze devam ettik!

Meclis’te sizlerin hakkını korumak için canla başla Genel Kurul çalışmalarına katılan, basın toplantıları yapan, komisyon toplantılarına katılan, soru önergeleri veren, araştırma önergeleri veren önemli bir milletvekili topluluğu olduk!

En güvendiğimiz kurum olan yargıyı da ayaklar altına aldılar, daha 2-3 gün önce Ekşi

@sozluk isimli bir sitenin kapatılmasına itiraz eden 2 hakim var. “Böyle karar mı olur? Ben hukuki bulmuyorum.” Diye itiraz etmişlerdi hakimler sürüldüler!

Cumhur İttifakı’nın çıkar, zulüm ittifakı olduğunu en başta söyledik, 5 yıl içinde ülkeyi yağma, talan eden, soyan ve ekonomiyi perişan eden ittifakın tablosu çıktı ortaya. Görüyorsunuz, ekonomide felaket tablosu oluştu!

Enflasyonun yüksek olduğunu vekilliğin başında söyledik, hilelerle enflasyonu düşük göstermeye çalıştılar. %180’leri bulan enflasyon için ne diyeceklerini bilemediler bu sefer devlet kurumu olan

@tuikbilgi halkı yanıltan kurum haline çevrildi!

Sarayın aylık masrafı 309 Milyon TL’yi buluyor ve orada ayrı devlet kurulmuş durumda! Bakanlıklar var ülkede ama sarayda ayrı gölge bakanlıklar var! Her şeyin gölgesi sarayda var ve oradan ayrı bir devlet yönetiliyor!

İnsanlarımız aç durumda, açlık sınırı çok arttı, 9425 TL oldu. İnsanlar fakirleşiyor, gayri safi milli hasıla düşüyor, ülke toplam fakirleşti, zengin ve fakir arasındaki uçurumun artması yetmiyormuş gibi ülke toptan fakirleşiyor!

Şöyle bir kanaat var; “Ekonomi çok bozuldu ama yine Erdoğan bunu düzeltir.” Kardeşim bozan nasıl düzeltsin? Bu Erdoğan ülkeyi uçuruma sürükledi, zaten ülke bitmiş durumda daha da bitirip Allah korusun bir de iç savaşa sürüklenme tehlikesi var!

Biz Meclis’te onların iç hallerini görüyoruz nasıl vicdandan, insanlıktan uzak olduklarını, gündeme getirdiğimiz çok trajik hadiseleri zerre kadar umursamadan en vicdansızca tavırları gösterdiklerini çok net bir şekilde görüyoruz!

İnanın ki eğer 14 Mayıs’ta net tercih yapmazsak, kararsız olan kardeşlerimiz net tercih yapıp Erdoğan karşıtı bloğa

@YesillerSol ’a oylarını vermezlerse bugünleri ararız! 14 Mayıs’tan sonra Erdoğan başta olursa ülke büyük sıkıntıya sürüklenir!

Kocaeli’de seçimde verdiğiniz destek ile beni Ankara’ya yolladınız, sizin milletvekiliniz olmaya çalıştık. Anketlerde partimizin 1.5 vekillik oy oranımızın olduğunu gördük.Gayret edersek 2. Vekilimizi de çıkarma durumumuzun olduğunu görüyoruz!

Yorumlar