17 Mart 2024

Sevgili halkımız hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor muhabbetle kucaklıyorum.

Değerli arkadaşlar güzel bir bahar günündeyiz ama daha güzel ve gerçek baharlara ümidi ile Newroz Piroz Be!

Bugün tüm baskılara, tüm hüzünlere rağmen lütfen herkesin yüzü gülsün! Bugün bayram günü, bugün Newroz, bugün yıllarca emekler ile gayretler ile kazandığımız Newroz Bayramı günü ve Newroz’u tüm baskılara, tüm engellemelere rağmen güler yüz ile kutlayacağız arkadaşlar! Ne derler? Gülmek devrimci bir eylemdir aynı zamanda değil mi?

Değerli arkadaşlar, maalesef dün büyük bir katliamın yıldönümüydü. 16 Mart 1988, yıllarca dünyanın dört bir tarafında yaptıkları gibi Kürt halkına bir katliam daha yapmışlardı! Zalim Saddam, biliyorsunuz elma kokusu ile gelmişlerdi, elma kokusuna koşan o çocuklar, bebeklerin üstüne zehir atmıştı! Biz o günleri unutmadık, aradan yıllar geçse de hiçbir katliam unutulmaz, unutmayalım unutturmayalım. Gerek Kürt halkına gerekse mazlum tüm insanlara yapılan tüm engellemelere katliamlara karşı hayır demeyi unutmayalım arkadaşlar!

Kimliğimize sahip çıkacağız, bakın bu ülkede Kürt meselesini biz çıkartmadık! Zalim iktidarlar çıkarttılar, zulmeden zorbalar çıkarttı! Kürt hiçbir zaman sorun olmamıştır! Kürtler barışçıldır, kardeşlik ve anlayış yanlısıdır, misafirperverdir, kaç gündür il dışındayım. Erzurum, Karaçoban, Kars, Ağrı, Eleşkirt, gelsinler Kürtlere zulmedenler Erzurum’un, Kars’ın Ağrı’nın Eleşkirt’in insanlığını görsünler!

Kürtler kimseye zulmetmek istemiyor ama hakları gasp edilirse de aslan gibi olurlar! Boyun eğmezler ve haklarını talep ederler buradan herkes bunu çok iyi bilsin! Bakın her zaman bunu yaşıyoruz! Geçen yıl da yaşadık. Newroz kutlamasına giriyoruz kapıda polisler sarı başörtüleri, kırmızı şalları, yeşil bereleri almıyorlar!

Bugün de miting alanına girdim, içeride arkadaşlarımız ile kucaklaştık. Bana gelip söylediler “sarı kırmızı yeşil renkler alınmıyor.” Niye alınmıyor? Gittik, burada teyzenin bunun gibi bir başörtü alınmıyor, şal alınmıyor! Ne var bu renklerde? İçinde sarı, kırmızı, yeşil varmış! Görün bakın! Şunlar içeri alınmak istenmedi! Biz gittik söyledik, memur beylere söyledik ve “Yok komisyon kararı.” Dediler! Arkadaşım hukukun anayasanın üstünde komisyon kararı mı olur?

Hangi devirde yaşıyoruz taş devrinde mi yaşıyoruz? Allah’ın renklerini hangi kafa ile hangi anlayış ile miting alanına almıyorsunuz? Sonra aldılar! Ne oldu komisyon kararı? Bunlar cahiliye döneminde Araplar helvadan put yaparlarmış! Acıkınca da yerlermiş! İlk önce taparmış, acıkınca yerlermiş! Haller bu!

Renkle uğraşmayı bırak Sayın Vali Seddar Yavuz! Sen mi söylüyorsun bunları? Büyük bir gayret mi sarf ediyorsun? Geçen yıllarda da Kocaeli Emniyet Müdürü yapıyordu, vekil oldu. “Ya ben de mi belki milletvekili olurum.” Diye yapıyorsun Sayın Vali, amacın derdin nedir? Bilelim! Gidip Erdoğan’a söyleriz yapar seni de vekil ne olduğunu bilelim hele! Kocaeli Valisi misin yoksa AK Parti İl Başkanı mısın? Siz kamu idarecisisiniz tarafsız olmanız gerekir!

AK Parti mitingi olsa gençler alınır ama şimdi gençler alınmak istenmedi! Ben gittim, benim refakatim olursa alınabilir ancak dediler. Çocuk ağladı! Teyzesinin yanında gelmiş yok yanında annen yok almayız seni! Çocukları ağlatıyorsunuz ayıptır ayıp!

Bakın Kocaeli Valisi bunlar ile uğraşıyor! Kocaeli’nin bir sürü sorunu var, Kocaeli Valisi bunlar ile uğraşmıyor kalkmış burada her yıl bize bunu yaşatıyor! Gidiyoruz orada polisler “Yok sarıyı, yeşili, kırmızıyı, yeşilin içinde siyah varsa onu da almayız.” Diyorlar! Böyle akıl dışı işler yapıyorlar! Bir oraya gidip bir buraya geliyoruz. Neden? Bu saçmalıklar ile uğraşmak için. Hangi devirde yaşıyoruz anlamak mümkün değil!

Kocaeli’nin büyük sorunları var, çevre sorunları var. Dereler, fabrikaların atıkları yüzünden zehir akıyor! Havamız zehir kokuyor! Topraklarımız betonlaşıyor! Kimin umurunda?  

İş kazaları her gün yaşanıyor! Seddar Yavuz, her gün bu şehirde bir iş kazası, iş cinayeti oluyor! Haberin var mı? Gerekli kontrolleri yapıyor musun? Yok! “İşte renkleri miting alanına almayın.” Başka bir şey bilmezsin!

Dün Körfez’de denetimsizlikten dolayı bir gemi Evyaport limanında vinçlere çarptı, 3 tane vinç devrildi! Belki onlarca insan ölebilirdi! Denetimsizlik ve kontrolsüzlükten oluyor bunlar! Haberin var mı Vali? Yok! Onun derdi sarı, kırmızı, yeşil renkler mitinge alınmayacak!

Ya bu ülkede, bu şehirde bakın sağlık ile ilgili hastanelere gidiyorsunuz sıra bulabiliyor musunuz arkadaşlar? Bakın bulamıyor insanlar! Ben bütün hastaneleri dolaşıyorum bir hekim olarak insanlar sıra bulamıyor! Özele yönlendiriyorlar, doktor yok! Sen bunları biliyor musun Sayın Vali? Hayır haberin yok! İktidarın bir tane şehir hastanesi var, müteahhidin hastanesi bütün hastalar oraya yönlendiriliyor veya özel hastanelere yönlendiriliyor. Senin bundan haberin var mı Vali? Haberin yok! Senin işin gücün millet Kürtçe konuşmasın, millet Kürtçe konser düzenlemesin, millet birtakım renkler giymesin!

Bu şehirde eğitim dibe vurmuş durumda gençler burada! Eğitimlerin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz! Okulu bitirsen bile iş bulamıyorsun! KPSS’ye girdiğin zaman iktidar yandaşıysan bir iş bulabiliyorsun! Yoksa KPSS’de birinci bile olsan mülakatta seni eliyorlar! Hal bu!

Aziz mübarek Ramazan ayındayız pide 20 TL! Sayın Vali haberin var mı bundan? Yumurtalı olursa da 25 TL! Değerli arkadaşlar bunlardan haberleri yok ama işleri güçleri acitasyon! Fırıncı yapıyor diyorlar! Fırın Terör Örgütü yapıyor diyorlar! Market Terör Örgütü yapıyor diyorlar! Başka bir şey bilmiyor musunuz? Vatandaşta fırıncı da haklı aslında! O kadar ekonomiyi berbat edersen un fiyatları zirve yaparsan bu ülkede tabii ki küçücük pideyi 20 TL’ye yersin! Senin bundan haberin var mı Vali? Yok!

Meclis’te görüyoruz, arkadaşlarımız çıkıyor kürsüye Kürtçe 2-3 kelam söyleyecek, selamlama yapacak. Ser Çawa diyecek Hewalno diyecek ne var bunda? Ama lafını kesiyor! Yıllardır bu saçma işler ile uğraşıyoruz arkadaşlar! Bu ülkede niye Kürt sorunu var? İşte bu uygulamalardan dolayı var! Yoksa Kürtler bir sorun değil ki! Kürtler barış insan hakları adalet ve özgürlük diyor ama bunlar ikiyüzlü!

Bakın bir başka ikiyüzlülüklerini de aylardır gösteriyorlar! Meclis’te her gün bangır bangır bağırıyoruz! Biliyorsunuz, şu anda Gazze’de soykırım devam ediyor. Mitinglerden bağıran çağıran bir Erdoğan var! Peki işin aslı esası nedir? Türkiye’de İsrail ile olan ticaret son 4 aydır kesildi mi arkadaşlar? İsrail Büyükelçisi yurt dışına gönderildi mi? İsrail ile ilgili herhangi bir hukuki girişim yapıldı mı? Hayır! Hiçbiri yapılmadı!

Bakın Güney Afrika Uluslararası Lahey Adalet Divanı’na başvurdu, Soykırım Sözleşmesi’nin 9. Maddesi icabınca Türkiye de başvurabilirdi ama kendi halkına karşı gaddar olanlar İsrail’den korkuyorlar ve tek bir şey yapamıyorlar! Bütün belgeler elimizde şakır şakır ticaret devam ediyor. Çelik aksamı gönderiyorlar, beton yapacak malzeme çimento gönderiyorlar ve İsrail bütün bunları masum Filistinlilere karşı kullanıyor.

İsrail’e karşı çıtı çıkmayan bir iktidarın burada işte miting meydanında yaptığını görüyorsunuz! Sarı, kırmızı, yeşil renkleri yasaklamak! Başörtüleri, şalları, bereleri yasaklamak! Sizin bu kafanız ile bu mesele biter mi? Bu kafa ile nereye gidebilirsiniz?

Vatandaşa doğru düzgün güzel muamele yapacaksın Emniyet görevlilerine söylüyorum buradan. Maaşını şu vatandaşların verdiği vergiler ile alıyorsun! Vatandaşa en güzel muameleyi yapacaksın! Ben de kamu görevlisi oldum, şu anda milletin vekiliyim. Millete yapılan en ufak bir kötü muamele ve hakaretin karşısında ben varım. Tüm arkadaşlarım var! DEM Parti var!

Günümüz kutlu olsun! Bayramımız kutlu olsun! Aziz mübarek Ramazan ayımız da Allah herkesin orucunu kabul eylesin, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor muhabbetle kucaklıyorum.

Yorumlar