18 Mart 2024

Dilovası Çarşamba pazarındayız, Dilovası’nın kalbi burası. İftarlık malzemeler ve sahur için malzemeler alınıyor. Pazarcılar memnun değil, vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi. Emekliler hallerinden şikayetçi!

Dilovası Halkı: “Pahalılığı çekin. Hiçbir şey alınmıyor. Alırken zorlanıyoruz.”

Gergerlioğlu: ” Maydanoz bile 8 TL! Pahalı!” Pazar Esnafı: ” Poşet parası, mazot parası çok.” Gergerlioğlu: “Sen de haklısın vatandaşta haklı. Poşet paraları pahalı. Mazot yine zam.” Pazar Esnafı: “Kandıra’dan buraya gidiş geliş 1500 TL yakıyor.”

Çarşamba pazarında ilgi görüyoruz, 31 Mart için sokaktaki heyecan iyi. 31 Mart’ta Dilovası’nda

@DEMGenelMerkezi Parti kazanacak, sabahına DEM’li çaylarımızı

@DilovasiBld ‘de içeceğiz!

@DemDilovasi

Vatandaşta esnafta şikayetçi! Dilovası Halkı: “Alamıyoruz. Ne meyve ne sebze alabiliyoruz. Ne çilek ne muz alamıyoruz. Çocuklar canımız çekiyor diyor ama alamıyoruz.”

@mustafaavci1956 :” Alan memnun değil satan memnun değil. Pazar esnafı zorlanıyor, satamıyor. Alım gücü düşük. Esnaf meyve sebzeyi satamazsa elinde kalacak.”

Kocaeli Dilovası’nda Mustafa Avcı Başkanım ile birlikte Dilovası’nı gezerken Dilovası’ndaki belediyeciliğin halini görüyoruz. Kaldırım buradan geliyor aniden kaldırım bitti! Kaldırım bitti, bir binaya geldik sonrasında yola çıkıyoruz kaldırım yine başlıyor. Dilovası’ndaki belediyeciliğin hali bu arkadaşlar. Dilovası’nda doğru düzgün bir belediyecilik istiyorsanız Sevin Coşkun Eş Başkan adayımız ve Mustafa Avcı Eş Başkan Adayımız çalışmalarına devam ediyorlar.

Mustafa Avcı: “Her şey düzelecek.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Böyle bir şey olabilir mi?”

Mustafa Avcı: “Mümkün değil. Şehrin ortasında kaldırım bitiyor. Ziyaretten geldik, baktık ki kaldırım bitti. İşte durum bu!”

Ömer Faruk Gergerlioğlu: “ Dilovası’ndan herkese sevgiler selamlar.”

Kocaeli Dilovası’ndayız, Diliskelesi’ne giriş köprüsünü görüyorsunuz, otoban altında bir köprü. Niye buradayız? Çünkü en ufak bir yağışta burayı su basıyor ve insanlar, arabalar buradan çıkamıyorlar. Büyük bir sorun yaşanıyor, yıllardır yaşanıyor ve çözemiyorlar. Burada su birikintisi oluyor, Diliskelesi’ne giriş bölümü burası ve burada bayağı bir su birikiyor.

Burada neden bu su birikiyor? Tahliye yeterli oranda yapılmadığı için belediyecilik doğru düzgün yapılmadığı için su birikiyor. Burada tahliye kanalı var ve onun yetersiz olmasından kaynaklı su birikimi her yağışta oluyor. Biz bugün DEM Parti İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımız ve Sayın Dilovası Belediyesi Eş Başkan Adayımız Mustafa Avcı ile buraya geldik. Tüm Dilovası halkı biliyor, tüm Dİliskelesi halkı biliyor burada sorun var ve en ufak bir yağışta bölge halkı sorun yaşıyor ve bu sorunun giderilmesi belediyecilik gerektiriyor. Belediyecilik anlayışı olmadığı için şu ana kadar halk bu sıkıntıyı çekmiş. Bakın şurada hala su birikmiş durumda. Bu su burada birikmiş ve gitmiyor. Bu su nereye gidecek arkadaşlar? Demek ki burada bir problem var. Sayın Başkanım ne dersiniz?

+: Ben Diliskelesi’nde bütün dernekleri ziyaret ettim, halk ile toplantılar yaptım. Temel sorun olarak tek giriş burası ve bunu bir sorun olarak önüme çıkarttılar. Aşağı yukarı 20-25 yıldır bu sorunu yaşıyor. Otobanda eğim var zaten, yağan sağanak yağışın tüm suları buraya doluyor ve bu suyu Dil Deresi’ne verememişler. Nasıl bir şey ise anlaşılamıyor! Çözülmeyecek bir sorun değil. İlgisizlik var, eğim vererek çözebilirsin ve Dilovası halkına şu sözü verdim; çözülmeyecek bir sorun değil. Kaynağımız da mevcut, olanağımız da var. İlk işlerimizden bir tanesi olacak. Buraya her türlü müdahale ile bu sorunu mutlak şekilde çözeceğiz. 25 yıldır eğer çözümsüz kalmışsa tümüyle ilgisizliktir. Diliskelesi’ne bakış açıları neyse bu mağduriyetin giderilmemesi de aynı zihniyetin ürünüdür diyoruz. Halkımıza sözümüzdür, çözeceğiz. Mutlak şekilde çözeceğiz.

<: Dilovası halkının çok sorunları var, Diliskelesi Mahallesi’nin çok sorunları var ama bu sorunları çözecek belediye eş başkan adaylarımız var. bizi destekleyin ve sorunları yerinde tespit ederek meselelere çözüm bulmaya çalışan bu ekibi belediye başkanlığının başına getirin diyoruz. Dilovası, Diliskelesi otoban altı köprüsünden herkese selamlar sevgiler, tüm arkadaşlarımız ile beraber.

Kocaeli Dilovası’ndan herkese merhaba, iyi akşamlar. Kocaeli’deki çevre sorunlarını araştırıyoruz, ilçe başkanlığımız yetkililerimiz, başkanımız ve Eş Başkan Adayımız Mustafa Avcı ile birlikteyiz.

Dilovası’nda çevre sorunları bitmiyor. Meclis Dilovası Çevre Komisyonu kurulmuştu, 2006’da bir çalışma yaptılar, bir rapor çıktı ortaya. 200 sayfalık raporun gereği yerine getirilmedi. Bunu Meclis’te gündem etmiştim, Dilovası’nın dereleri zehir akıyor demişti rapor. Bu durum giderilmeli denilmişti fakat bu giderilme yapılmadı. İşte bunun ispatı.

Buyurun Dilovası’nda organize sanayi bölgesinden zehirli atıkların atıldığı Eynerce deresi. Eynerce deresine atıklar atılıyor, beyaz köpükler oluyor. Normal bir derede böyle köpükler olmaz! Kimyasal madde atılıyor, kimyasal madde akıyor! Dilovası’nın suyu, toprağı, bitkileri ve ardından da döküldüğü denizi kirleniyor.

Gördüğünüz gibi her gün her an her saniye buradan kimyasallar akıyor ve Dilovası Meclis Heyeti’nin hazırlamış olduğu raporlara uymadığını söylemiştik çünkü raporları okumuştum 200 sayfalık raporu ve derelerden akan zehirli sulardan numuneler alınmıştı ve ağır metaller olduğu söylenmişti o raporları çok iyi okudum ve ağır metaller var yani insan vücuduna girdiği zaman atılımı yapılamayan metal anlamındadır ve maalesef bunlar ile dolu bir Dilovası gerçeği var karşımızda.

Mustafa Avcı: “ Çevre kirliliği Dilovası’nın temel sorunlarından bir tanesi. Ben hep söylerim sanayiciye karşı değiliz ama birileri para kazanacak diye ölümler üzerine yaşam inşa edilemez. Biri kendi yaşamını idame edecek diye bir başkasının yaşamını tehdit edecek durumda olmamalı. Biz yönetime geldiğimizde temel sorun olarak tespit ettiğimiz sadece hava kirliliği değil, burada görüyoruz dere suları da kirletiliyor. Ciddi bir gürültü kirliliği de var. Her açıdan bir kirlilik söz konusu. Bunlar ile biz uğraşacağız. Mevcut yürürlükteki yasalar yeterli olmayabilir, bu yasaları yeterli olabilmesi için de Dilovası halkı ile biz Meclis üzerine baskı unsuru oluşturmaya çalışacağız. Fiili durumlar yaratabiliriz. Sanayicimiz ile ortak tartışmalarımız da olabilir, olmalıdır da. Sonuç itibariyle diyaloğa kapı açacağız ve uğraşacağız ama halkı, halkın yaşamını Dilovası kent ve kentlinin yaşamını tehdit eden her türlü şeye müdahale edeceğiz.

Gergerlioğlu: “ Görüyorsunuz derenin aktığı yerlerdeki köpüklenme oranlarını gözleyeceğiz. Olayın vahamet boyutları derenin biraz daha sularının durulduğu yerlerde daha da artıyor.”

Mustafa Avcı: “ Köpük kimyasal gibi görünüyor.”

Gergerlioğlu: “ Suların durulduğu noktada köpükler daha da atıyor. Bunlar beyaz bir köpük değil. Kimyasal var burada. Koku var ve suların durulduğu noktada bir köpük gölü oluşmuş durumda. Şu hale bakın! Köpeğin cesedinden arta kalan izler, bir köpek burada sudan içtiği için zehirlenip ölmüş. Göllenme alanına geldik. Belediye ne iş yapıyor anlamak mümkün değil. Organize sanayiden birileri atıkları atıp Dilovası halkının kanser olmasına yol açıyor! Şu hale bakın! Burada bir sürü ağır metal var belli ki. Numune alan var mı? Çevre İl Müdürlüğü ne yapıyor? Anlamak mümkün değil. Sanırım burada başka köpek cesetleri de var”

Mustafa Avcı: “Su içen koyunların telef olduğu yönünde bir söylenti var.”

Gergerlioğlu: “Ağır bir koku da var. Ne olacak? Belediye nerede diye soruyoruz? Çevre İl Müdürlüğü nerede? Kocaeli Valisi ne iş yapıyor? Şu hali görmüyor mu? Biz DEM Parti Dilovası Eş Başkan Adayımız ile keşif, gözlem yapıyoruz ve burada kanserojen maddeleri tespit ediyoruz işte apaçık ortada. Hani denetim? Hani arıtma Sayın Vali? Şu hale bakın!

Mustafa Avcı: “Bu sudan ölüm çıkar.”

Gergerlioğlu: “Dilovası’nın hali bu, Dilovası halkı da biliyor görüyor, bizim tespit etmemiz gerekiyor bunu soru önergesi ile de soracağız. Eynerce deresi niye köpüklü akar? Bu sulardan numune alınıyor mu? Çevre İl Müdürlüğü ilçe müdürlüğü ne yapıyor? Dilovası Kaymakamı ne iş yapıyor? Kocaeli Valisi ne iş yapıyor? Halk şuna layık mı? Burada bir arıtma yok mu? Nedir böyle? Önüne gelen kimyasalı bidonlar ile mi döküyor anlamak mümkün değil? Biz sonuçta buna müdahil oluyoruz ve Belediye Eş Başkan Adayımız Mustafa Avcı ile buradayız. Dilovası İlçe Eş Başkanımız ile buradayız ve bu sorunların giderilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Mustafa Avcı: “Yönetimi devraldığımızda gençler burada bir yürüyüş kortunun olmasını istiyorlar. O zaman dere gerçekten çok güzel hem bu kirliliğin önüne geçmek hem de bu dereyi böyle bir cennet vadisine çevirmek için projeler geliştireceğiz.”

Gergerlioğlu: “Doğa sporu, rafting alanı olabilir burada.”

Mustafa Avcı: “Değerlendirilmesi gereken bir alan. Yapacağız!”

Gergerlioğlu: “ Dilovası’ndan ilçe eş başkanımız ve Eş Başkan Adayımız Mustafa Avcı ile birlikte hepinize sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.”

Yorumlar