17 Mart 2024

Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis’in önündeyiz çünkü az önce Kocaeli’deki Newroz kutlamalarında sarı, kırmızı, yeşil renklere müsaade edilmedi ve Down Sendromlu engelli bir kız çocuğunun üstündeki sıradan bir giysi bile alındı ve biz diğer normal giysilere karşı müdahale ettik, alındı veya alınmadı o ayrı bir konu ama engelli, Down sendromlu bir kız çocuğu üstündeki elbisesinin alınması ki abisi kendisine hediye etmiş. Buna çok üzüldü ve ağlamaya başlayıp, sinir krizleri geçirdi, yere düştü ve kasılmalar olmaya başladı. Ağzını zor açık tuttuk, oldukça sıkıntılı anlar yaşandı. Polislere de söyledik: “Bu kız engelli, Down sendromlu laf anlatamıyorsun, yapmayın, insanlığa sığmaz. Ne olursa olsun verin. ” dedik fakat dinlemediler, çocuk hastanelik oldu dinlemediler, acile yatırdık. Akıl almaz, insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıya kaldık. Olacak bir iş değil!

Normal insanlara zaten bir sürü zulmettiler, insanların sarı başörtüleri, kırmızı şalları, yeşil eşarpları içeri alınmak istenmedi. Biz müdahale ettik kimisi alındı kimisi alınmadı o ayrı bir şey ama sen küçücük bir engelli down sendromlu çocuktan ne istiyorsun? Çocuğun halini görüyor yere yığılmış ambulans çağırmışız, çocuk yerde kötü durumda nefes alamıyor kramplar geçiriyor verin çocuğun formasını vermiyorlar. Bu kadar insafsızlığı bu kadar vicdansızlığı görmedik! Mümkün değil! Ben anlamadım!

O görüntü karşısında bile bir formayı vermemek bir çocuğun üstündeki giysiyi vermemek olacak bir iş değil. Çocuğun kan tahlilleri alınıyor hastane önünde bekliyoruz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da sesleniyorum; senin nasıl memurların var? Bir engelli down sendromlu çocuğun üstündeki sıradan bir giysiyi alıp çocuk kendini yere atıp ağlayıp sinir krizleri geçirse de onu vermeyen nasıl memurların var diye İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya sana soruyorum! Bugünkü rezaletlere  yönelik soru önergeleri de vereceğim.

Büyük insanlara yaptığın zulmü anladık da küçücük engelli bir çocuğa bugün Kocaeli Emniyeti’ndeki Gebze Emniyeti’ndeki insanlar son derece kötü muamele yaptılar, TEM’deki polis memurları son derece kötü muamele yaptılar, insanlık dışı muameleler yapıldı ve çocuk şu anda hastanede! Bunu hangi vicdan kabul eder anlamak mümkün değil!

Biz şu anda çocuğun durumunu takip ediyoruz ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı bu rezaleti de buradan kınıyorum! Küçücük çocuğun yerde çırpınışını görüyorlar o çocuk laftan anlamıyor giysisini vermiyorlar. Vicdansızlığın bu kadarını ben görmedim şahsen! Bunu yaptılar! Çocuk, annesi, yakınları perişan oldu. Gözyaşları, çığlıklar birbirine karıştı ama insaf edip sıradan bir formayı vermediler! El insaf diyorum!

Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, size bu durumu soru önergesi ile soracağım. Bu kadar keyfilik olabilir mi? Bu kadar zorbalık olabilir mi? Küçücük engelli bir çocuk ile uğraşmak olacak bir iş mi? Bunu Sayın İçişleri Bakanı’na soracağım ve konuyu yakından takip edeceğiz. Halkımıza, çocuklara zulmettirmeyeceğiz.

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi önünden herkese sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyorum.

Gergerlioğlu: “Polisler tarafından üstündeki sarı, kırmızı, yeşil forması alındığı için fenalık geçiren Down sendromlu Berfin’i kötüleşince hastaneye kaldırdık. Nefes almakta zorlandı ve kasılmıştı. Tahlilleri iyi çıktı, sakinleşti, taburcu oldu. Vicdansızlar bunu da yaptı!”

Gergerlioğlu Amedspor Forması Elinden Alınınca Hastanelik Olan Down Sendromlu Berfin’in Yaşadıklarını Anlattı

Bugün Kocaeli Darıca’da Newroz’a gittim, kutlanacaktı, mitingin başından itibaren geçen senelerde de yaşanan hadiseler yaşandı! Annelerimizin, teyzelerimizin sarı, kırmızı, yeşil başörtü boneleri içeri alınmamaya başlandı! Sarı, yeşil, siyah birtakım giysiler eşarplar alınmıyordu! Müdahil olduk ve geri adım attılar. Kimisini içeri alabildik, kimisi giriş kapısından geri çevrilmiş!

Miting bitti, halaylar çekildi ve miting alanında çıkarken Berfin’i gördük ağlıyordu! Berfin ileri derecede Down sendromlu ve ağlıyordu! Annesi ve yakını başındaydı. Onlar da üzüntü içindeydi. Polislerin umurunda değil! Forması alınmış, çıkışta verilecek denilmiş ve alamadığını görünce feryat etmiş!

Berfin formasını alamayınca kötüleşmeye başladı! Bu formayı verin dedik, üstünde yazılar var deniliyor! Üstünde ne yazıldığını görelim dedik dinlemediler! Berfin yere yığıldı fenalaşmaya başladı! Kasılmaya başladı, nefes alamamaya başladı!

Berfin’e formayı abisi hediye etmiş, abisi hapisteymiş. “Ben başka forma istemem.” demiş! Oradaki polislere söyledik, dalga geçtiler! 5 dakika sonra durumu değiştirip forma almadık dediler! Olacak bir iş değil! 5 dakika önce formada “terör yazıları var.” diyenler “almadık.” dediler!

@cicekotluesp vekilimiz ile birlikte müdahale ettik! Sonrasında ambulans ile Berfin’i hastaneye götürdük.

@amedskofficial‘dan yetkililer aradı Erzincanspor maçına Berfin’i davet ettiler!


@DEMGenelMerkezi
Eş Genel Başkanımız Sayın

@tuncerbakirhan aradı aileyi. “Berfin formamı istiyorum.” deyince Sayın Şık’ı aramış “

@amedskofficial forması bul forma giydir.” demiş, Berfin formayı giyince yüzü güldü!

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü yaklaşıyor fakat oradaki polisler Berfin’i hastanelik ettiler! Berfin’in bu halini gördükten sonra formayı vermediler! Sarı, kırmızı, yeşil renklere alerji yıllardır var! Sarı şemsiyeyi almadılar, kırmızı kazağı almadılar, anahtarlık bile almadılar!

Newroz güzel geçti, canlıydı, başarılı geçti. Önceki yıllara göre katılım daha da iyiydi. Neşeli bir Newroz geçti Kocaeli’de! #NewrozPirozBe

Berfin büyük bir travma yaşadı. Anne perişan oldu, yakınları perişan oldu! Tüm bunların altında Kürt meselesi ile ilgili hukukuz yasakçı bir tavır var! Reddediyoruz bu hukuksuz tavırlar engelli çocuklara vicdansız tavırlara kadar varıyor!

@amedskofficial her zaman sahip çıkıyoruz. Amedspor’un şampiyonluğu için dualarımız sizinle!

@amedsporbarikt

Yorumlar