30 Mart 2024

Yargı ve yasama yürütmenin boyunduruğu altında! Sadece kendi sorunlarımıza değil öteki gördüklerimizin sorunlarına da çare bakalım! KHK’lılar da imtihan da geçiyor! Müstakbel mağdurlar da imtihandan geçecek!

Gerçekler acıdır ve kral çıplak! Birçok mazlumun mağdurun yaşadığı sorunları bir zamanlar Ermeniler yaşadılar! Uzun yollar çektiler, haydutların saldırılarına uğradılar!

Devlet kendisini sorgulanamaz ilan etti! Sorgulama ve halkın haklarını talep zayıf kaldı! Demokrasinin gelişimi kesintilere uğradı! Bu ülkede ortaya dev bir Kürt meselesi ortaya çıktı ve çözülmek istenmedi! Alevi meselesi ortaya çıktı çözülmek istenmedi!

Ötekini hissetmediğiniz takdirde başınıza zulümler gelebiliyor! KHK’lıların başına gelenler önceki mağdurların başına gelenlerden farklı değil! Kürt meselesi 100-200 yıldır ağır travmalar oluşturuyor! Alevilere, azınlıklara yapılanlar büyük bir acıyı yaşıyor!

Önemli olan; KHK zulmü bir gün mutlaka bitecektir, bitmeye mahkumdur fakat mücadele gereklidir! Dün biz başörtüsü yasaklarına karşı mücadele ederken “Başörtüsü yasağı sonsuza kadar devam edecektir.” dediler! Mücadele ile KHK meselesi geriletilecek! Önemli olan mücadele etmek!

Bugün bir Kürt hasta mahpus hayatını hastane odasında kaybetti! Zamanında gereken muamele yapılmamıştı! Zulüm insana değmediği müddetçe bunları anlamayabilir ama insanlara zulüm değince anlayabiliyor!

Hatice Yıldız annemiz 75 yaşında hasta ve cezaevinde! Suçu kızına ve arkadaşına para göndermek! 4 yıl ceza verilmiş! Yürüyemeyecek durumdaki bir insanı cezaevine atmışlar! Kimliği önemli mi?

Bir zulüm var ve bunlar evrensel hukuk ilkelerine ve vicdana uymayacak davranışlar. Kriterin etnisite, mezhep, siyasi görüş olmaması gerektiğini söylüyoruz! Bu toplum yaşadığı ayrımcılıklardan sonra vicdan duygusunda bir araya gelebilmeli!

Bir vakıf kurduk arkadaşlarımız ile

@vicdanvakfi tüm dini siyasi etnik iktisadi anlamda evrensel buluşma için. Siyaseten yetersiz kaldığı yerdeyiz. İçinde bulunduğumuz vahim ortamı aşarız diye düşünüyorum gidişat kötü. Yarın seçim var, heyecan var, seçim meseleleri ne kadar çözecek bilemiyoruz ve bu ortam Türkiye’yi nereye götürecek bilemiyoruz. Kin, nefret, intikam, hamasetin hakim olduğu bir zaman dilimindeyiz!

Arkadaşlarımız güzel bir fedakarlık dayanışma yapmışlar sağ olsunlar

@Kocaeli_KHK ! Bu tür dayanışmalar ile sorunlar çözülebilecek. Umudu yitirmeyelim, gayret etmeye devam edelim.

Yorumlar