2016-11-05 00:00:00

Facebook paylaşımlarının Kocaeli basınında haber yapılması yazar ve doktor olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun SEKA Devlet Hastanesi’nden açığa alınmasına sebep oldu.

Ninova News Özel – acebook paylaşımlarının Kocaeli basınında haber yapılması yazar ve doktor olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun SEKA Devlet Hastanesi’nden açığa alınmasına sebep oldu. Geçtiğimiz gün Facebook hesabından yapmış olduğu bir paylaşım nedeniyle Çağdaş Kocaeli Gazetesi ve T24 internet sitesinde köşe yazarlığı yapan SEKA Devlet Hastanesi’nde uzman doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği tarafından soruşturma açılmış ve ifadesi alınmadan Kocaeli Valiliği tarafından açığa alınmıştı.

HABER – Yazar ve doktor Gergerlioğlu Facebook paylaşımı nedeniyle açığa alındı

Facebook paylaşımının haber yapılması işinden etti

Gergerlioğlu’nun paylaşımı öncesinde bir benzer durum da geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde yaşandı.  Yine Facebook paylaşımları nedeniyle barış talep eden doktorun, adı ve soyadı ile birlikte çalıştığı hastane, paylaştığı fotoğraflarla birlikte haber yapılmış ve “Tepkiler büyüyor” şeklinde başlık atılarak dikkat çekilmesi istenmişti. Bununla beraber adli ve idari soruşturma başlatılması sonrası Valilik, doktorun açığa alındığı duyurmuştu. Barış talep eden kişilere yönelik başlatılan linç kampanyaları bu kez de Kocaeli Barış Platformu Sözcüsü, yazar ve doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu için yaşandı.

omer_faruk_gergerlioglu_bu_ne_h72421_f31c4

Gergerlioğlu’nun Facebook’ta yapmış olduğu paylaşım, Kocaeli’de bulunan vatandaşlar ve kurum temsilcileri tarafından tepkiyle karşılanınca, Kocaeli’de yayın yapan yerel gazeteler tarafından “Gergerlioğlu bu ne?” “Bu paylaşıma tepkiler yapıyor” başlıkları kullanılarak haber yapıldı. Yapılan haberler sonrası paylaşımın içeriğinin Kocaeli kamuoyuna yansıması sonucu, Kocaeli Valiliği tarafından soruşturma başlatılmış, ve Gergerlioğlu da açığa alınmıştı.

2003Kocaeli’de yaşanan bu tip durumlar, Kocaeli basınında yerel seçimler, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sırasında da yer almıştı.

Ninovanews

Yorumlar