23 Ekim 2023

Özgür Kocaeli Gazetesi

Gebze’de Işıklar Kavşağı olarak bilinen fakat trafik ışığı olmayan bölgede sık sık kaza olmasını gündeme taşıyan HEDEP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Aslında bu kavşağa Işıklar Kavşağı diyorlar ama sık sık kaza olmasından dolayı Bermuda İstasyon Üçgeni diyorlar” dedi.

Gebze’de her gün binlerce aracın geçtiği, Işıklar Kavşağı olarak bilinen kavşakta trafik ışıklarının kaldırılması sonrası artan trafik kazaları vatandaşı mağdur ediyor. Konuyu gündeme getiren HEDEP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bölgeyi Bermuda Şeytan Üçgenine benzeterek şu ifadeleri kullandı: “Gebze’de Işıklar Kavşağı’ndayız. Aslında bu kavşağa Işıklar Kavşağı diyorlar ama sık sık kaza olmasından dolayı Bermuda İstasyon Üçgeni diyorlar. Bermuda Şeytan Üçgeninden ilham ile. Neden burada trafik kazaları oluyor? Alt yoldan araçlar hızlı geliyor, burada bir trafik karışıyor. Eskiden burada ışıklar varmış ama kaldırmışlar sonra burası karışmış. Dün iki kaza üst üste olmuş burada. “

TRAFİK IŞIKLARI VARKEN KAZA OLMUYORDU

36 yıldır bölgede yaşayan Mazhar Şakrulu ise bahse konu kavşakta daha önce trafik ışıkları varken kazalar olmadığını belirterek: “36 yıldır burada oturuyorum daha önce ışıklar varken hiç kaza olmazdı daha sonrasında ışıklar kalkıp kavşak yapılınca kazalar artmaya başladı. Günde bir tane bazen 4 tane akza oluyor. Özellikle Darıca tarafından Gebze’ye çıkan ve Eskihisar’a giden yolda oluyor.  Işığın yapılması meseleyi çözecektir. Kavşağa bir ışık yapılması lazım. Aşağıdan gelen arabalar hızlı geliyor, giden arabalar hızlı gidiyor, aşağıdan gelen beklemesi gerekirken beklemiyor. “dedi.

Yorumlar