8 Mart 2022

SİNCAN KADIN CEZAEVİ MÜDÜRÜ GÖRÜŞMEKTEN KAÇINDI

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde yaptığı açıklamada kurum müdürünün görüşmekten kaçındığını söyledi. Cezaevinde hak ihlali konusunda sayısız başvuru alan Gergerlioğlu yetkililerin görüşmekten kaçınması üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın uyarısını hatırlattı. Bakan Bozdağ, TBMM Adalet Komisyonu’nda, “Milletvekillerinin telefonlarına çıkmayan Bakan Yardımcısı ve bürokratları görevden alırım” demişti.

MS HASTASI YÜZDE 85 ENGELLİ RAPORU VAR

14 yıldır MS hastası olan Mehtap Şentürk’ün yüzde 85 engelli raporu var. Altı bezlenen Şentürk’ün bakımını annesi yapıyordu.

5275 sayılı Kanun’un 16’ncı maddesinde ağır bir hastalık veya engellilik neden ile ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkûmun cezasının infazı geri bırakılabilir hükmü bulunuyor. Bu hüküm doğrultusunda ağır hasta mahpus Şentürk’ün infaz erteleme talepli başvurusunun ardından Gergerlioğlu Sincan Cezaevini ziyaret etti. Cezaevi müdürü görüşmekten kaçındı.

SİBEL BALAÇ’IN ÖLÜM ORUCUNUN 80. GÜNÜ

Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski öğretmen Sibel Balaç, taleplerinin yerine getirilmesi için başladığı ölüm orucunun 80. gününde. Gergerlioğlu kurum müdürü ile Balaç hakkında da görüşeceğini fakat müdürün bu görüşmeyi de reddettiğini belirtti.

Yorumlar