26 Mart 2024

ELİPS HABER

Bitlis’te 1975 yılında vefat eden bir vatandaşa 2014 yılında elektrik tüketimi dolayısıyla Bitlis İcra Dairesi ve İstanbul Abonelik Sözleşmeleri İcra Dairesinden olmak üzere toplam iki kez icra takibi geldiği öne sürüldü.

Söz konusu iddiayı doğrulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, isim benzerliği nedeniyle oluşan hatanın fark edilerek icra takiplerinin geri alındığını, fatura borçlarının iptal edildiğini bildirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) 28. Dönem Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle vefat eden bir kişiye elektrik tüketimi dolayısıyla icra takibi yapıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi.

DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine iletilen bilgide, 1975 yılında vefat eden Hasan Demir adına kaçak elektrik tüketildiğine dair Bitlis İcra Dairesinden daha sonra da kullanılan tüketim bedeli karşılığı İstanbul Abonelik Sözleşmeleri İcra Dairesinden olmak üzere 2014 yılında toplam iki kez icra geldiğini belirtti. Söz konusu iddiaların doğruluğunu ve konu ile soruşturmanın açılıp açılmadığını soran Gergerlioğlu’na yanıt Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından geldi.

“Mezkur hataya ilişkin icra takipleri geri alındı”

Bakan Bayraktar’ın imzasının bulunduğu yanıtta şu ifadelere yer verildi.

“Önergeye konu Bitlis ilimizin Mutki ilçesi sınırında yer alan söz konusu meskene ait tüketimler ilgili dağıtım şirketlerince ‘Hasan Demir’ adına sehven fatura edildiğinin tespitine müteakip isim benzerliği nedeniyle oluşan mezkur hataya ilişkin tesis edilen tüm işlemler ile icra takipleri dağıtım şirketi tarafından ivedilikle geri alınmış ve fatura borçları iptal edilmiştir.”

Yorumlar