29 Ocak 2024

Bağımsız Kocaeli – Uğur Enç

CHP ile ittifak ve adaylıklar konusunda Bağımsız Kocaeli’ye konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Biz şu anda Kocaeli’de ‘il ve ilçelerde aday çıkaracağız’ diyoruz. Son kararı genel merkezimiz verecek” dedi.

CHP ile ittifak ve adaylıklar konusunda Bağımsız Kocaeli’ye konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Biz şu anda Kocaeli’de ‘il ve ilçelerde aday çıkaracağız’ diyoruz. Son kararı genel merkezimiz verecek” dedi. CHP’nin iddialı olduğu Derince ve İzmit ilçelerinde büyük oy potansiyellerinin olduğunu belirten Gergerlioğlu 31 Mart seçimlerinde pek çok bölgede Dem Parti oylarının sonuç belirleyeceği olacağını söyledi.

HENÜZ VERİLMİŞ BİR KARAR YOK

Ömer Faruk Gergerlioğlu şöyle konuştu: “Genel olarak pek çok bölgede sonuçları bizim oylarımız belirleyecek. İzmit’te bizim oyumuz var. Körfez’de de bizim ciddi bir oyumuz var, Derince’de de oyumuz var. Biz şu anda Kocaeli’de ‘il ve ilçelerde aday çıkaracağız’ diyoruz. İzmit’te de, Derince’de de, Körfez’de de aday olmak isteyen arkadaşlarımız var. Ancak henüz aday çıkarma konusunda verilmiş bir karar yok.

KARAR ÇIKAR DİYE BEKLİYORDUK

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli özelinde bizimle hiçbir temas kurmadı. Ne İzmit’ten ne de başka bir ilçeden aday çıkarmama konusunda bir talep gelmedi. Genel merkezimiz ne diyecek onu bekliyoruz. Cuma günü MYK toplantımız vardı. Karar çıkar diye bekliyorduk. Ancak karar çıkmadı.

MUHALEFET OLARAK BİRAZ GERİDE KALDIK

Aday listelerinin belirlenmesi için biraz süre var tabi. 20 Şubat son tarih. Anladığım kadarıyla net bir anlaşma olmadığı sürece adaylıkların açıklanması son sürece bırakılmak isteniyor. Bir 10-15 günlük de hazırlık durumu olur. Son bir aya bırakılır seçim süreci. Burada tabi iktidarın bir avantajı olur. Muhalefetin şimdiden adaylarını açıklayıp çalışmalarına başlamış olması gerekiyordu. Biz de dahil bu konuda biraz geride kaldık.”

Yorumlar