5 Mart 2024

T24

“Biz onların dilinden onlara cevap vermeyeceğiz”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na hakaret ve tehdit eden Gökhan Akkaya’ya 8 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun geçen yıl 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi yaptığı çalışmalar sırasında İzmit’in Kuruçeşme Mahallesi’nde; Kuruçeşmeliler Derneği Başkanı Gökhan Akkaya tarafından hakaret ve tehdide maruz kalmıştı.

Bunun üzerine Gergerlioğlu ve o sırada Gergerlioğlu’nun yanında bulunan DEM Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Selda İlgöz Kocayiğit, Gökhan Akkaya hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta Kocaeli 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Gökhan Akkaya’ya Gergerlioğlu’nu aleni tehdit ve hakaret etmek suçundan 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptı. Mükerrir hükümleri kapsamında cezalandırılan Gökhan Akkaya’nın tutuklanarak kapalı cezaevine konması bekleniyor.

Gergerlioğlu, karara ilişkin olarak şunları söyledi: “Seçim çalışmaları esnasında İzmit Kuruçeşme’de partili arkadaşlarımızla halkımızı ziyaret ederken bize saldıran bir güruh olmuştu. Gökhan Akkaya ve peşine taktığı birtakım kişiler bizlere tehdit ve hakaretler eşliğinde saldırı girişiminde bulunmuştu. Bunu iktidar medyası istedikleri gibi manipüle ederek kullanmışlardı. Biz olayı orada bırakmadık ve mahkemeye müracaat ettik.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli 8. Asliye Ceza Mahkemesi Gökhan Akkaya hakkında kararını verdi. Bana yönelik söz ve fiillerinden kaynaklı 8 ay 22 gün, arkadaşıma yaptığı fiiller için ise 2 ay 5 gün ve 5 ay 18 gün ceza verdi. Herkes bilsin ki demokratik siyasetimizi kimse engelleyemez. Biz halkımızla beraberiz. Bu tarz provokatif eylemlerle çalışmalarımızı engellemeye kalksalar da hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Biz onların dilinden onlara cevap vermeyeceğiz. Yargıya gideceğiz ve bu kurumlar onlara gereken cezayı verecektir.

Bizler demokratik siyasetimizi devam ettireceğiz ve halkımızın her kesimine ulaşacağız. Bu tarz provokatörler bizi yolumuzdan vazgeçiremeyecek. Bu saldırganlarda yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını gördüler. Bu ve benzeri girişimlere tevessül edenlerde başlarına neler gelebileceğini görmüş olsunlar.

Yorumlar