6 Ocak 2024

Güne Bakış

DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ortahisar Kaymakamlığı üzerinden TBMM Genel Kurulunda soykırım iddiasında bulunmuştu. Milletvekili Gergerlioğlu, “Ortahisar Kaymakamlığının yaptığı bir felaket. Burada ben iki yıl önce bunu anlatmıştım; AK Partili Grup Başkan Vekili bile inanamadı, gece saat 22.00, Ortahisar Kaymakamını aradılar ve bu belge ortaya çıktı.

Bu bir soykırım belgesidir biliyor musunuz? KHK’li bir matematik öğretmeni Ali Özlü işinden ihraç edilmiş, çekmediği çile bırakmamışlar ve adamcağız genç yaşında kanser olmuş ve ardından şunu da yapmışlar:

Yatalak bir kayınvalidesi var, kayınvalidesinin sosyal yardımını kesmişler. ‘Niye?’ diye sormuş adam, dilekçe vermiş. ‘Efendim, damadı KHK’yle ihraç edilmişti o yüzden kestik.’ Bu, soykırım belgesidir, soykırım belgesi.

Bunun gibi binlerce belge var elimde benim, biliyor musunuz? 152 grup insanlığa karşı suç içeren büyük suçlar işlediniz, soykırım fiilleri işlediniz. Bir sürü belge var ve bunlar bu ülkeye hukuk geldiğinde sizlerin yargılanmasına neden olacak, biliyor musunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

AMAÇ İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİN İHLALİNE DİKKAT ÇEKMEK

günebakış’ın Ortahisar Kaymakamlığı hakkındaki iddiaları haberleştirmesinin ardından Milletvekili Gergerlioğlu resmi evrakı gazete ile paylaşarak iddialarını ispatladı. Ortahisar Kaymakamlığına ait 29 Ekim 2017 tarihli resmi yazıyı paylaşan Gergerlioğlu, Trabzon’u ya da Ortahisar’ı hedef almadığını, yapılan bir haksızlığı ortaya koyduğunu kaydetti.

Milletvekili olarak sadece seçim bölgesinin sorunlarını değil Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan sorunları gündeme getirdiğini dile getiren Milletvekili Gergerlioğlu, amacının insan hak ve özgürlüklerinin ihlalini engellemek olduğunun altını çizdi.

ORTAHİSAR KAYMAKAMLIĞI KHK’YI GEREKÇE GÖSTERDİ

Milletvekili Gergerlioğlu’nun paylaştığı Ortahisar Kaymakamlığına ait resmi evrakta, “Ağır engelli yakınımız Aslı Kır adına evde bakım yardımı talebiniz değerlendirilmiştir. Giresun ilinden evde bakım yardımı almakta iken ilimize taşınmanız nedeni ile evde bakım yardımınız sonlandırılmıştır.

28.11.2017 tarihinde ilgili dosyaya yönelik yapılan SOYBİS işleminde Aslı Kır’ın bakımını üstlenmiş olan engellinin kızı Emine Özlü’nün eşi Ali Özlü’nün Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarıldığı bilgisine ulaşılmıştır.

Bu nedenle Aslı Kır’ın dosyasına yönelik herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bilgilerinizi rica ederim.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar