26 Ocak 2024

Amida Haber

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, imamı darp ettiği iddia edilen kaymakama sahip çıkan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi: “O kaymakamı kolundan tutup devlet görevinden atmalısın” dedi.

AMİDA HABER– Meclis Genel Kurulunda konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kulp’ta imamı darp ettiği iddia edilen Kaymakam Burak Akeller ile ilgili konuştu.

‘Camilerde imam dövülüyor’

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “o kaymakamın alnından öpüyorum” sözüne atıfta bulunan Gergerlioğlu şunları söyledi: “Camiler devlet dairesi mi ya? Tutmuş imama küfür ve hakaret ediyor, mikrofon sopasıyla dövüyor. Allah’tan korkun ya. Allah, din iman diye geldiniz, sizin döneminizde camilerde imam dövülüyor. Utanmıyor musunuz, bu ne haldir? Allah’ın dini ayaklar altına alınıyor. Orası devlet dairesi mi? Orası ibadethane ve cami orası. Benim için Cami, Kilise ve Sinagog’ta kutsal yerlerdir. Orada devletin adamının sözü geçmez, Allah’ın sözü geçer. Kimmiş o, kaymakam gelmiş imamı dövüyor, bir tanesi de gelmiş anlından öpüyor. Nasıl alnından öpüyorsun ya? Hiç mi devlet ciddiyeti yok? Ben milletin vekiliyim, bir insan camide dövülürse biz parti olarak karşı çıkarız. Biz sizin devletçi mantığınızla değil, milletin adamıyız. Bunu da çok iyi bilin.”

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, Kaymakam Burak Akeller iddiaya göre, Cuma hutbesinin bir kısmını okumayan İmam M.K’yi mikrofon sapıyla dövmüştü. Olayla ilgili Diyanet İş Başkanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Kulp Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. (Haber Merkezi)

Yorumlar