23 Ocak 2024

Akdeniz Gerçek

Depremde Kaybolan Çocuklarla İlgili İYİ Parti Önergesine Ak Parti ve MHP’den Ret: ‘Birinci Yıl Dolarsa Kayıp Statüsünden Çıkarılacaklar’

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, İYİ Parti’nin Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bölgedeki kaybolan vatandaşların tespit edilmesi ve bu kişilere yönelik yapılan araştırmaların doğruluğunun incelenmesi için verdiği önerge, Ak Parti ve MHP‘li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, önergenin gerekçesini açıklarken, depremin ardından devletin yeterli arama kurtarma çalışmalarını zamanında yapmamasının ve bu nedenle birçok vatandaşın ve çocuğun tespit edilememesinin üzücü olduğunu ifade etti. Kaya, özellikle depremde kaybolan çocukların durumunun ciddi şekilde araştırılması gerektiğini belirterek, 1999 depreminden bu yana benzer sorunların yaşandığını ve bu konuda devletin etkili bir şekilde hareket etmediğini dile getirdi.

Japonya'daki Depremde Can Kaybı 30'A Yükseldi, Result

İYİ Parti’nin önerisi üzerine söz alan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ailelerin endişelerini paylaşarak, birinci yıl dolarsa kayıp statüsünden çıkarılacak olmalarının aileleri daha da zor durumda bırakacağını ifade etti. Gergerlioğlu, iktidarın ailelerin çığlıklarını duymadığını ve umursamadığını belirtti.

Hatay Depreminde 15 Kişilik Apartmandan Bir Tek O Sağ Çıkmıştı (5)

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ise konunun sıradan bir öneri olmadığını vurgulayarak, çocuk kayıplarının 6 Şubat depremi sonrasında tekrar yaşanmasının endişe verici olduğunu söyledi. Çalışkan, TBMM’nin böyle bir iddiaya kayıtsız kalamayacağını ve konunun açığa çıkarılması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti’nin önerisi oylamaya sunulduğunda, Ak Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

KAYNAK: ANKA

Yorumlar