11 Mart 2024

Güneydoğu EkspresSerdar BATIHAN

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dilovası’ndaki tehlikeyi duyurdu.

Dilovası’nın Turgut Özal Mahallesi seçim irtibat bürosu açılışında konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dilovası halkının değişime inandığını söyledi. Dilovası sokaklarının coşkulu olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Kaç seçimdir ya kıl payı ile kaçırdık ya da sandık başındaki oylardan sonra masa başında bir şeyler çevirip kendi lehlerine çevirdiler ama bu sefer halkın kararını durduramazlar! Bunu çok iyi biliyoruz” dedi.

“KÜRTÇEYİ YASAKLAYANA DİLOVASI’NDAN OY YOK”

Mecliste Kürt milletvekilleri Kürtçe konuşmaya başladığında hemen seslerinin kesildiğini belirten Gergerlioğlu, “Başkan niye sesimi kesiyorsun dediğimizde “Kürtçe konuşamazsın.” diyorlar. Mikrofonu kesiyorlar! “Bu benim anadilim, annemin dili bu!” Başkan diyor ki: “Bu Devletin emridir keserim senin dilini.” diyor.

Böyle bir Devlet emri mi olur Allah aşkına! Nasıl böyle bir emir olabilir? Bir Kürt milletvekili kürsüye çıkıyor, tüm memurlar hazır “Kürtçe kelime duyunca keselim.” Güler misin ağlar mısın? Halleri bu! Arkadaşlarımız çıkıyor Kürtçe konuşuyor hemen kesiliyor! Diyoruz ki: “Tamam bir sıkıntı var.” Süryani arkadaş çıkıyor, Süryanice konuşuyor hemen kesiliyor. Arapça konuşan arkadaşımız çıkıyor hemen kesiliyor.

Bir arkadaşımız dedi ki: “Özbekçe konuşalım bakalım yine kesecekler mi?” yine kesti adamlar. Kürtçe konserler AK Parti tarafından yasaklandı. “Dilovası halkına soruyorum; Derince’de Şarkıcı Aynur’un konseri yasaklanmadı mı? Dilovası’nda sırf Kürtçe diye bir tiyatro eseri Cervantes’in eseri yasaklanmadı mı? Her dilden tiyatroyu serbest bırakıyor, Kürtçe olursa dur! E peki o zaman biz de sana 31 Mart’ta dur deriz arkadaş!” şeklinde konuştu.

“DİLOVASI DEVLET HASTANESİ SAĞLIK OCAĞINA DÖNMÜŞ”

Dilovası Belediye Eş Başkan Adaylarının çok güzel projeler açıkladıklarını belirten Gergerlioğlu, “Kocaeli Büyükşehir ve Dilovası için gayet güzel projeler açıklandı. Şimdi biz Dilovası’nı yakından takip ediyoruz! Bakın yukarıda Dilovası Devlet Hastanesi var. Kaç aydır durumunu takip ediyorum! Dilovası halkı doğru düzgün bir sağlık hizmeti almıyor! Yıllardır sağlık ocağına çevirdiler hastaneyi! Başhekim bey ile de konuştum, hekimim anlarım bu işten.

Uzman hekimden kimler var dedik! Aylardır bu konuyu Sağlık Bakanı’na gündeme getiriyorum, Meclis Sağlık, Aile, Çalışma Komisyonu üyesiyim nedir bu hastanenin hali? Kadın doğum uzmanı var mı? Hala yok! Koca Dilovası halkı on binlerce insan var, binlerce çocuk doğuyor Dilovası Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı yok. Daha ne utanmadan gelip Dilovası halkından oy isteyebiliyorsun? En temel branşlar bunlar! Kulak Burun Boğaz yok!

Doğru düzgün yatan hasta var mı? Yok! Çünkü doğru düzgün doktor yok! Doktor olmayınca hasta nasıl yatsın? Hal bu arkadaşlar! Hastaneyi sağlık ocağına çevirmiş durumdalar! Biz bunları yakından takip ediyoruz, Dilovası Devlet Hastanesi’nin durumunu Sağlık Bakanı’nın yüzüne söyledim cevap veremedi!” şeklinde konuştu.

“KARMA GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ DİLOVASI’NI DAHA FAZLA KİRLETECEK”

Dilovası’nın tüm çevre sorunlarını yakından takip ettiğini aktaran Gergerlioğlu, “Yıllardır Mecliste bunları hep gündeme getiriyoruz. Mahallenizin çok önemli sorunu; Kömürcüler OSB Dilovası’ndaki hava kirliliğinin en önemli nedenlerinden birisi! Yıllardır kaldırın dedik ne oldu?

Kömürcüler OSB’yi kaldırıyoruz Karma Geri Dönüşüm getiriyoruz! Daha kötüsü! Hani fakire fukaraya ev dağıtacağım diyorlardı! Ne oldu? Hep rant! Birilerinden bir şey almış yaptığı bu! Karma geri dönüşüm daha da Dilovası’nı kirletecek işlere imza atıyorlar” dedi.

Fatih Mahallesi’nde büyük bir tehlikenin olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Yılport’un tanklarını evlerin dibinde.  Mevzuat var! Diyor ki: “Kimyasal tanklar yerleşim yerine yakın olmayacak.” Orada görüyorsunuz 10 metre yanında ev var! Buna nasıl izin verdin kardeşim? Buna izin verip üstüne bir de gelip Dilovası halkından utanmadan oy istiyorsun öyle mi? Yazıklar olsun! Kaç yıldır yaptıklarını biliyoruz. Belediye Başkanı kötü bir yönetim sergiledi! Biz yıllarca bunu söyledik, AK Parti’liler itiraz etti! Sonunda kendileri de kabul etti, Başkan beyi kendileri bile aday göstermedi! Halleri bu! Ya Başkan Bey gitti ama belediye binasını da aldı götürdü! Belediye binası da yok! El insaf ya! Bu kadarını da görmedik!

Dünya tarihinde yolsuzluk usulsüzlük işleri olur da belediye binasında kendiyle beraber götüreni görmemiştik. Maşallah!” Dilovası’nın durumunu yakından takip ediyoruz defalarca gündeme getiriyoruz o kadar kötü belediyecilik iş bilmezlik sergiliyorlar ki! Dilovası’nda yaşayan herkes bilir, Dilovası’na bir giriş yapmışlar karma karışık. Hangi yol nereye gidiyor belli değil. Doğru düzgün bir giriş yapın, o da yok! Nasıl bir mimarlık harikası sergilemişler insan inanamıyor! Yok mu işi bilen?” şeklinde konuştu.

DİLOVASI’NDAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE BASKI GÜCÜ OLDUK

Güçlü ve haklı olduklarını söyleyen Gergerlioğlu, “Meseleleri biliyoruz, biz Mecliste gündeme getiriyoruz ve arkadaşlarımız sahada gündeme getiriyor. Dilovası’nın en ufak sorununda bile buradaydık. Aylarca yapılmayan yollar olduğunda gittik hangi zaman dilimi olursa olsun halkın hakkını hukukunu sorgulardık ve işleri hızlandırmaya çalıştılar. Önemli bir baskı gücü olduk. Şimdi biz diyoruz ki; bu belediyeyi partimiz yönetmelidir! Çok yakınız ve başarabiliriz. Buna son 20 gün kala hepimiz inanıyoruz. Hepimiz inanıyorsak başarabiliriz.” dedi. 

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Yorumlar